loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanı Yıldız: IŞİD'den Petrol Almıyoruz

Bakanı Yıldız: IŞİD'den Petrol Almıyoruz
Tarih: 30.07.2014 - 14:30
Kategori: Gündem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddiaları doğru değil" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddiaları doğru değil" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye bölgesinde güçlenmeye çalışırken, 2023 yılı hedeflerini ortaya koymuşken, bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tamamen asılsız, hatta yalandır, bir iftiradır. Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı bir çıkıştır" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Müstakil Sanayieci ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi'nin (MÜSİAD) Anadolu Harikalar Diyarı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de büyük bir katliam başlattığını belirterek, "Gazze'de insanlık, bütün değerleriyle beraber sınavını kaybetti. İsrail halkının tek tek hepsinin, yöneticileri gibi düşünmediklerini biliyoruz. İsrail halkına sormak istiyorum, Filistinlilerin, Alaska'daki yaralı bir fok kadar değeri yok mu?" dedi.

İSRAİL İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLER

Hiç kimsenin AK Parti hükümetleri ve Başbakan'ın, İsrail'le ilgili söylediği sözleri çok görmemesi gerektiğini kaydeden Yıldız, "Bütün dünya, İsrail'in katliamlarına göz yumup sessiz kalırken, bir tek sayın Başbakanımız, sesini çıkarıp gerekeni söylüyor. O nedenle bizim sözlerimiz çok görülmesin. Bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Bizler her zaman doğruları söyleyeceğiz. Bizler, doğruları söylediğimiz kadar ahirette hesabımızı vereceğiz" diye konuştu.

Bakanı Yıldız: IŞİD'den Petrol Almıyoruz

"IŞİD'DEN PETROL ALMIYORUZ"

Bir takım çevrelerin son günlerde yine Türkiye'nin IŞİD'in kontrolünde olan bölgelerden petrol aldığına dair iddiaların gündeme getirildiğini anımsatan Yıldız, şunları söyledi:

"Türkiye bölgesinde güçlenmeye çalışırken, 2023 yılı hedeflerini ortaya koymuşken, bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tatmemen asılsız, hatta yalandır, bir iftiradır. Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı bir çıkıştır. Bunlara kesinlikle tevessül etmeyeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak kesinlikle herkes bilir. Bununla alakalı bizim terör örgütünün içerisindeymiyçesine bir propaganda yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları