loading
close
SON DAKİKALAR

Başaran Ulusoy: IŞİD'in faturası bize çıkarılıyor

Başaran Ulusoy: IŞİD'in faturası bize çıkarılıyor
Tarih: 28.08.2015 - 15:29
Kategori: Ekonomi

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turizmde rekabet halinde olduğu ülkelerin, Kobani'deki, Suriye'deki olayları Türkiye'de gibi gösterdiğini belirtti.

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turizmde rekabet halinde olduğu ülkelerin, Kobani'deki, Suriye'deki olayları Türkiye'de gibi gösterdiğini belirterek, "IŞİD'in faturası bize çıkarılıyor. Türkiye'ye algı dışarıda bu şekilde nakledilmeye çalışılıyor" dedi.

Ulusoy, kentteki turizm potansiyelinin konuşulduğu ziyaretin ardından gazetecilerin, son dönmede yaşanan terör olaylarının turizme etkilerine ilişkin sorusu üzerine, "Bu ülke bizim. Biz bu ülkede krizlerle uğraşa uğraşa kriz doktoru olduk. Terör sadece Türkiye'nin meselesi değil, dünyanın meselesidir. Kıtalar arasında bir sıkıntı, bir sorundur. Önceden memleketler arasında bir gelir farklılığı vardı. Şimdi gelir farklılığı kıtalar arasına geçti" diye konuştu. Türkiye'nin son dönemde komşu ülkelerde yaşananlardan ötürü göç aldığını vurgulayan Ulusoy, şöyle konuştu:

MÜLTECİLERİ GÖRÜYORSUNUZ

"Göç edenleri ve mültecileri görüyorsunuz. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirir. Biz ekonomiden yanayız ve siyaset bizim işimiz değil. Kenetlenmemiz lazım. Düzce'de olsun, Diyarbakır'da olsun, Van'da olsun veya Trabzon'da olsun bu ülkenin insanlarının birbirine ihtiyacı var. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz." 1 Kasım'da gerçekleştirilecek genel seçimlerin huzur içerisinde geçmesini dilediklerini vurgulayan Ulusoy, "Huzur olan ülkede turizm iyi olur ve gelişir" dedi.

14.5 MİLYONA ÇIKTI

Ulusoy, 2004 yılında Türkiye'ye gelen kişi sayısının 568 bin olduğunu, şimdi 14 milyon 500 bine çıktığını belirterek, " Türkiye güçlü bir ülke. Rekabet halinde olduğumuz ülkeler, Kobani'deki, Suriye'de ki olayları burada gibi
gösteriyorlar. IŞİD'in faturası bize çıkarılıyor. Türkiye'ye algı dışarıda bu şekilde nakledilmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu. Başaran, Vali Fidan'ın ziyaretinin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Konuralp Mahallesi'nde bulunan “Prusias ad Hypium” antik kentinde incelemelerde bulundu.


AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları