loading
close
SON DAKİKALAR

Başarısızlıktan Baykal döneminden kalanlar mı sorumlu?‏

Başarısızlıktan Baykal döneminden kalanlar mı sorumlu?‏
Tarih: 11.04.2014 - 00:00
Kategori:

Onur Öymen; Seçim başarısızlığından CHP'de Baykal döneminden geride kalanlar mı sorumlu?‏

Seçim sonuçları partilerin yetkili kurullarında yeterince görüşülüp değerlendirilmeden gündem değiştirilip Cumhurbaşkanlığı seçimi ön plana çıkartılmaya çalışlılıyor. Oysa muhalefet açısında bu kadar yıpranmış bir iktidara karşı niçin başarlı olunamadığı, niçin iktidarın 18 puan gerisinde kalındığı, ülke gündeminin değiştirilmesine meydan bırakılmadan araştırılıp gerekli sonuçlaın çıkartılması gereken konulardır.

2008 yılının Ekim ayında İsveç'in Silkroad enstitüsünün yayınladığı raporun yazarlarından Svante Cornell 30 Mart seçimlerini değerlendiren röportajında Yeni CHP yönetiminin arzu edilen sonucu alamamasının sorumluları arasında "Baykal'ın, ardından partide bıraktıklarının" da bulunduğunu söylüyor. Yani yeni dönemde Parti yönetiminde % 80'lik bir değişiklik olmasına rağmen sorumluluk yeni görev alanlarda veya izlenen politikalarda değil "Baykal döneminden geride kalanlarda"...

Öyle anlaşılıyor ki, Cornell'in yazarlarından biri olduğu Silkroad raporunda "Baykal'ın istifaya zorlanacağı" yoılundaki ifadeler sadece bir tahminden ibaret değilmiş. Belki bir temenni belki de daha fazlası olduğu akla geliyor.

Cornell ABD Büyükelçileri Abramowitz ve Edelman'ın 30 Mart seçimlerinden önce yazdıkları değerlendirme raporunun hazırlayıcılarından biri olduğunu da açıklıyor.

Özetle, 30 Mart seçiminin sonuçlarını değerlendiriklen meselenin dış boyutunu da gözden uzak tutmamak gerekiyor.

Her halde daha fazla gecikmeden ve ülke gündeminin başka konularla doldurulmasına fırsat vermeden bu seçim sonuçlarıının bütün boyutlarıyla değerlendirilmesinde fayda var. İktidarın en çok yıprandığı bir dönemde ana muhalefet partisinin iktidarın 18 puan gerisinde kalmasının sebebi nedir? Bunun sorumluları kimlerdir? Cornell'in dediği gibi Baykal döneminden geride kalanların her yanlışın sorumlusu olduğunu Partide de düşlünen var mıdır? Yoksa sorumlular kimlerdir ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve genel seçimlerde aynı hüsrana uğramamak için bu sorumlular ne yapmayı düşünmektedirler?


Saygılar, sevgiler.
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları