loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Avrupa yolunda konuştu; Rus pilotun cenazesi Türkiye'de

Başbakan Avrupa yolunda konuştu; Rus pilotun cenazesi Türkiye'de
Tarih: 29.11.2015 - 11:46
Kategori: Gündem

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi... Davutoğlu, 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus uçağının pilotunun cenazesinin Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı.

Mülteci krizinin ele alınacağı AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Rus pilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. Biraz sonra Rus askeri temsilci de Hatay'a hareket edecek ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili bir soruya ise, "Hem uluslararası hukuk açısından gayrimeşrudur hem de Türkiye-Rusya arasındaki dostluk açısından doğru değildir" diye yanıt verdi.

Davutoğlu, "Türkiye tek taraflı olarak Rusya'dan ekonomik çıkar elde etmiyor. Rusya'nın da çıkarları var. Komşuluk ilişkilerimiz var. Rus yetkililerin tüm bunları göz önünde bulundurarak, soğukkanlıklık içinde tutum sergilemesini beklemek en doğal hakkımız" dedi.

Başbakan, "Önceliğimiz Rusya ile iletişim kanallarını açık tutmak" ifadesini kullandı.

NATO GENEL SEKRETERİ İLE BİR ARAYA GELECEK

Davutoğlu ayrıca, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşeceğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları