loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Davutoğlu'ndan Erbil'de önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu'ndan Erbil'de önemli açıklamalar
Tarih: 21.11.2014 - 12:27
Kategori: Dünya

Erbil'deki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ardından da IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Erbil'deki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ardından da IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Davutoğlu, Neçirvan Barzani ile Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından heyetler arası çalışma kahvaltısı gerçekleştirildi.

Başbakanı Davutoğlu daha sonra ise Mesud Barzani ile bir araya geldi. Davutoğlu ve Mesud Barzani, gazetecilere poz verdikten sonra basına kapalı baş başa görüşmeye geçti.

"BU YAPI IRAK'IN GELECEĞİNİN GARANTİSİ"
Davutoğlu, Mesud Barzani ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, "Irak'ta bütün etnik, mezhebi, dini grupların hak ettiği temsil gücüne ulaştığı, herkesi kapsayan bir siyasi yapının oluşması hepimizin tercihidir ve bu yapı Irak'ın geleceğinin garantisidir" dedi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Irak'ın bütün olarak güvenliği Türkiye için hayatidir. Kendi güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren hayati bir konudur. Türkiye Kürt bölgesinin güvenliği için tüm desteği verecektir. Bizim için hem stratejik hem de tarihi bir konudur. Eğitim konusunu da ele aldık. Bundan sonra güvenlik alanında vereceğimiz destek devam edecektir. Kobani’ye Peşmerge’nin geçişine izin vermemiz aramızdaki güvenin göstergesidir. Çünkü bu bölgeler hem bize hem Kürdistan bölgesel yönetimine komşu. Dolaysıyla bütün bu konuları ortak ele almamız çok doğal. Gerektiği zaman birlikte tedbir almaya devam edeceğiz.

Enerji dosyası öyle bir dosya ki akılcı davranırsak herkes kârlı çıkar. Türkiye’nin enerji ihtiyacı açıktır ve Türkiye her zaman sözlerinde durmuştur.

Buradaki atmosferin ümit verici olduğunu söyleyebilirim. Sayın Hakan Fidan’ın bana eşlik etmesi gayet doğaldır. Güvenlik söz konusu olan her yerde istihbaratın olması gayet doğaldır. Bu çerçevede hem Bağdat’ta hem Erbil’de gerekli mercilerle görüşüp bize bilgi vermiştir."

NEÇİRVAN BARZANİ KARŞILADI
Başbakan Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile TSİ 00.55'te Erbil'e geldi. Davutoğlu'nu, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindekiler resmi törenle karşıladı.



Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı da Erbil'e geldi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları