loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan'ı protesto eden göstericilere müdahale

Başbakan'ı protesto eden göstericilere müdahale
Tarih: 23.11.2014 - 15:31
Kategori: Gündem

Tunceli'de Başbakan Davutoğlu'nu protesto etmek isteyen bir gruba polis müdahale etti...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin il kongresine katılıp, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek ve cemevini ziyaret etmek için Tunceli'ye geldi. 

Erzincan'dan helikopterle sıkı güvenlik önlemleri ve Kobra helikopterlerin eşliğinde Tunceli'ye gelen Başbakan Davutoğlu, önce valiliği ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu'nun valilikte bulunduğu sırada kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Davutoğlu aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Bir süre slogan atan göstericiler, Başbakan Davutoğlu'nun cemevinin ardından ziyaret edeceği Tunceli Belediye binası önüne yürüyüşe geçti. Önlem alan polis ekipleri grubun yürüyüşe izin vermedi. 

Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaklaşık 5 dakika süren müdahalenin ardından grup dağıldı. Bu sırada atılan gaz bombalarından bir dershanede bulunan öğrencilerde etkilendi. Öğrenciler dershaneyi boşalttı. Polisin gaz bombası ile dağıttığı göstericiler ise bir süre sonra yeniden toplanıp bekleyişini sürdürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti nedeniyle çevre il ve ilçelerden yaklaşık 1500 polisin takviye olarak kentte getirildiği belirtildi. Davutoğlu'nun gelişi nedeniyle kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken, bazı cadde ve sokaklar ulaşıma kapatıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları