loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Yardımcısı Canikli: Kıdem tazminatı prangadır!

Başbakan Yardımcısı Canikli: Kıdem tazminatı prangadır!
Tarih: 19.05.2017 - 08:43
Kategori: Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ‘Kıdem tazminatı yüktür, prangadır. Reel sektör için tehdit unsurudur’ dedi.

Kıdem tazminatı fonu ile ilgili çalışmada son aşamaya geldiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bu reel sektör üzerinde prangadır” dedi. Capital ve Ekonomist dergilerinin Vodafone Türkiye’nin sponsorluğunda düzenlediği CEO Club toplantılarına katılan Canikli, Kıdem Tazminatı Fonu sistemi konusunda gelinen son noktayı değerlendirdi. Yeni sistemde çalışanların haklarının korunmasının öncelikleri olduğunu belirten Canikli, “Fon çalışması son aşamada. Kıdem tazminatı reel sektör üzerinde yüktür, prangadır. Realize edilmeye çalışılırsa, bir tehdit unsurudur” diye konuştu.

‘Eskiden aşk meşk fabrikada olurdu’

CEO Club toplantısına katılan üst düzey yöneticilerin güncel sektör değerlendirmeleri ise şöyle:

İsmail Gülle (İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı): Öyle bir TV yayınlarımız ve dizilerimiz var ki içinde aşktan meşkten başka bir şey yok. Eskiden aşklar fabrikalarda olurdu. Bu çalışma ortamı içerisinde tanışma olurdu. Ama şimdi bakıyorsunuz hiçbir sahnede üretim ve çalışma yok.

Oya Narin (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı): Turizm sektörü 2.5 milyonu doğrudan toplam 4 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Sektörün temel taşıyıcısı olan ‘ülke algısı’ arzu ettiğimiz seviyede değil. Son 3 yıldır ciddi bir talep daralmasıyla karşı karşıyayız. Şoklar konaklama sektöründe kalıcı hasar bırakabilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları