loading
close
SON DAKİKALAR

Basın Özgürlüğü Ödülü Kadri Gürsel’e verilecek

Basın Özgürlüğü Ödülü Kadri Gürsel’e verilecek
Tarih: 24.07.2018 - 11:00
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 7’nci kez düzenlenen “Basın Özgürlüğü Ödülü” bu yıl, Uluslararası Basın Enstitüsü adına, Türkiye Temsilcisi Kadri Gürsel’e verildi.

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak verilen ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl; Uluslararası Basın Enstitüsü’ne verildi. Kurumun, Türkiye’deki bağımsız ve özgür basın kuruluşlarının desteklenmesi amacıyla geçtiğimiz ay başlattığı abonelik ve gazete alma kampanyası ödüle gerekçe olarak gösterildi. Ödülü, Uluslararası Basın Enstitüsü adına Türkiye Temsilcisi, Gazeteci Kadri Gürsel’in alacağı açıklandı. Kararı, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen birlikte açıkladı.
 

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SORGULUYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “24 Temmuz Basın Bayramı’nda, değerli bir kuruma ve onurlu bir gazeteciye bu ödülü vermenin buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Buruk diyorum çünkü Türkiye’de basın kurumlarının geldiği nokta ortada. Özgürlüklerinin elinden alındığı, bağımsızlıklarının sorgulandığı bir süreci yaşıyoruz. Basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu verdiğimiz ödül ile bir kez daha Türk halkı ile paylaşacağız. Kadri Gürsel de geçen yıl bu demokrasi mücadelesinde iktidara karşı bedel ödemiş çok değerli isimlerden bir tanesi. Herkes O‘nu, özgürlüğünü eşiyle paylaştığı görüntülerle anımsar. Kadri Gürsel’in ismini belirlemekten ve bu ödülü vermekten onur duyuyoruz” dedi.

“BAYRAMIMIZI KUTLAYAMIYORUZ”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen “Karşıyaka Belediyesi ile 7 yıldır birlikte yürüttüğümüz Basın Özgürlüğü Ödülü’nün bu yıl Uluslararası Basın Enstitüsü’nün Türkiye Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Gürsel’e verilmesini kararlaştırdık. Bu ödülü açıkladığımız gün, ironik bir gün çünkü 24 Temmuz'u Basın Bayramı olarak tanımlıyoruz ancak ne yazık ki bu bayramı ağız tadımızla kutlayamayacak durumdayız. Böyle bir ödülü veriyorsak düşünmemiz de gerekiyor. Basın Bayramımız kutlu olsun dahi diyemiyoruz" diye konuştu. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları