loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Karalar, Tepebağ sakinlerini ‘restorasyon’ hakkında bilgilendirdi

Başkan Karalar, Tepebağ sakinlerini ‘restorasyon’ hakkında bilgilendirdi
Tarih: 30.05.2016 - 17:02
Kategori: Yerel

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Tepebağ Mahallesi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Tepebağ Mahallesi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi. 

Tepebağ Mahallesi’nin en bilinen noktası olan Av. Turhan Arun Sokak üzerindeki sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Karalar, çalışmalar kapsamında evlerinin dış cephelerinde iyileştirme yapılacak vatandaşlarla biraraya geldi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sokak Sağlıklaştırma çalışması yapılan Av. Turhan Arun üzerinde tescilli binalar dışında 47 yapı bulunduğunu belirterek, “1950’lerden sonra inşa edilen 47 yeni konutun dış cephelerini sokağın tarihi dokusuna uygun şekilde yenileyeceğiz. Bu anlamda vatandaşlarımızın tümünden muvaffakatname aldık fakat kafalarında hiçbir soru işareti kalmaması adına bu toplantıyı yapmayı uygun gördük” dedi.

ÇALIŞMALAR İKİ ETAPTA TAMAMLANACAK

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tepebağ Mahallesi Av. Turhan Arun Sokak üzerindeki tüm sağlıklaştırma çalışmalarının iki etapta tamamlanacağını bildirdi. Bu planlamaya göre ilk etapta sokak üzerinde tescilli binaların dışında kalan ve 1950’lerden sonra inşa edilen 47 yapının cepheleri koruma kurulunca onaylanan projeye göre yenilenecek. Yeni yapıların bozuk olan kapı ve penceresi, duvar boyası bölgenin tarihi kimliğine sokağın dokusuna uygun şekilde yenilenecek. Bu çalışmaların tümü vatandaşlardan herhangi bir bedel alınmaksızın tamamen belediye tarafından gerçekleştirilecek.

Sokak güzergâhındaki Telekom, ASKİ, Toroslar Elektrik’in tüm altyapısı da yine belediye tarafından sokağın görselliğine uygun şekilde yenilenecek. Sokak üzerindeki yüzey kaplaması tarihi dokuya uygun şekilde taş kaplama yapılacak. Tepebağ Mahallesi Av. Turhan Arun Sokak üzerindeki aydınlatma direkleri dekoratif olanlarla değiştirilecek. Kent Mobilyası olarak tabir edilen oturma grupları, çöp kutusu, sokak babası gibi unsurlar bölgenin dokusuna uygun şekilde değiştirilecek.

İKİNCİ ETAP ÇALIŞMA TAKVİMİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tepebağ Av. Turhan Arun Sokak üzerinde yapılacak ikinci etap çalışma takvimi hakkında da bilgi verdi. Sokak üzerinde 6 adet tescilli yapı var. Bunların hem dış hem iç restorasyonları Seyhan Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Restorasyonu yapılan binaların sosyal ve kültürel amaçlı olarak tahsisinin sağlanması için konut sahipleriyle görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Sokak üzerinde yer alan ve bugüne kadar pek çok film çekimine mekân olan altından yaya ve araç yolu geçen Musa Balı Konağı ile ilgili olarak belediyenin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden tahsis talebi bulunuyor. Seyhan Belediyesi’nin tahsis talebinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün üst meclisinden onaylanması gerekiyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçenin tarihi kimliğinin ön plana çıkması ve bu özelliği ile şehrin sosyo ekonomik yapısına katkı sağlaması için ilk günden bu yana yoğun şekilde çalışıyor.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları