loading
close
SON DAKİKALAR

'Başkonsolos Uteybi görevden alındı' haberi yalanlandı

'Başkonsolos Uteybi görevden alındı' haberi yalanlandı
Tarih: 17.10.2018 - 15:27
Kategori: Gündem

Reuters haber ajansı, Suudi Arabistan merkezli Sabq gazetesine dayandırarak abonelerine geçtiği Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin görevden alındığı ve soruşturulacağı yönündeki haberi geri çekti. Ajans Sabq gazetesinde bu yönde bir haberin yayımlanmadığını duyurdu....

Reuters haber ajansı öğle saatlerinde duyurduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin Cemal Kaşıkçı olayından sonra görevden alındığı haberinin geri çekildiğini açıkladı.

Sputnik'in aktardığına göre, daha önce ajans Suudi Arabistan merkezli çevrimiçi Sabq gazetesine dayandırarak başkonsolosun görevinden alındığını ve konu hakkında yapılan soruşturmaya dahil olacağını duyurmuştu. Haberde başkonsolosun 'ihlaller' nedeniyle görevden alındığı yer alırken bu ihlallerin niteliği konusunda bilgi paylaşılmamıştı.

Ancak Sabq'da yayımlanan düzeltmede Reuters'in Sabq sitesinin görünümünü taklit eden bir internet sitesinde yayımlanan sahte haberi gerçek olarak kabul edip doğrulatmadan duyurduğu belirtildi.

Washington Post yazarı Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul Başkonsolsluğu'na girmiş o günden sonra kendisinden haber alnamamıştı.

Kaşıkçı'nın Suudi bir tim tarafından öldürüldüğü iddiaları gündeme gelirken dün Suudi ve Türk ekipler konsoloslukta 9 saat süren bir inceleme yapmıştı. Suudi konsolos Muhammed Uteybi'nin konutu ve aracında da inceleme yapılacaktı ancak Uteybi, dün saat 17:00 uçağıyla ülkesine dönmüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Pomepo ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Başkonsolosun bazı davranışları dalga geçer gibi oldu ve tepki topladı" demiş, konuttaki aramanın bugün yapılacağını kaydetmişti.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir haberde ise Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin gözleri önünde öldürüldüğü iddia edilmişti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları