loading
close
SON DAKİKALAR

Başörtüsünü çıkaran kadınlar #10yearschallenge akımına katıldı: 'Siz bizim neler başardığımızı bileceksiniz'

Başörtüsünü çıkaran kadınlar #10yearschallenge akımına katıldı: 'Siz bizim neler başardığımızı bileceksiniz'
Tarih: 20.01.2019 - 13:46
Kategori: Gündem

Twitter ve Instagram kullanıcılarının 10 yılda geçirdikleri değişimi fotoğraflarla paylaştıkları #10yearschallenge akımı sosyal medyada gündem oldu.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının 10 yıl önceki ve 10 yıl sonraki görüntüsünü paylaştığı akıma başörtüsünü çıkaran kadınlar da katıldı.

Ailelerinin kararıyla başörtüsü takan kadınlar, kendi kararlarıyla başörtüsünü çıkardıkları fotoğrafları paylaştılar. Sosyal medyada gündem olan fotoğrafları paylaşan kadınlar çok sayıda destek mesajı alırken, eleştirilerin de hedefindeydi.

Bir kullanıcı "Siz bizim neler başardığımızı bileceksiniz. Kadının, otoritelerle hangi bedelleri ödeyerek savaştığını ve onları yıktığını bileceksiniz" derken, başörtüsünü açmaya karar veren bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "İsteyen istediği yere çekebilir, ÖZGÜRLEŞTİK. Ve bunun aileyle çevreyle alakası yok. Kendimize, yapabileceklerimize dair düşüncelerimiz özgürleşti. Dinin kadına dayattığı tüm normlardan arındık. Başkalarının bize biçtiği rolü oynamadık. Kendimiz olduk" ifadelerini kullandı.

Bir başka kadın ise, "Hep gülüyorum ama hayat o kadar da toz pembe değil benim için. Başörtüsü ve katsayı için mücadele eden İHL mezunu ben, sonrasında 8 sene boyunca taşıdığı örtüyü çıkarma mücadelesi veren yine ben. Uzun süre, önce kendime 5 yıldır da tüm çevreme ve topluma karşı" dedi.

 #10yearschallenge akımına katılan kadınlardan bazılarının paylaşımları şöyle:

Konuya ilişkin çok sayıda paylaşım yapılırken, destek kadar fotoğraflarını paylaşan kadınlara eleştiriler de geldi.O eleştirilerden bazıları şöyle:

Atatürkçü ve laiklik yanlısı olduğu için Akit tarafından hedef gösterilen, sonrasında da görevinden uzaklaştırılan ilahiyatçı eğitimci Cemil Kılıç ise başlarını açan kadınlara yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Kılıç, "Başını kapatmaktan vazgeçen kadınlara yönelik saldırgan ve suçlayıcı tutum kesinlikle İslamî değildir. Başörtüsü İslamî bir gelenektir, ilahî bir emir değil! Bu gerçeği söylemezsem vicdanım kanar. Sus diyorlar, nasıl susabilirim? Birileri kızacak diye hakkı nasıl gizlerim?" dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları