loading
close
SON DAKİKALAR

Batman'da şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlandı

Batman'da şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 05.10.2018 - 17:18
Kategori: Yurt

Batman'da yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, dün devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu, 7 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Göksu'nun cenazesi bugün memleketi Samsun’un Ladik ilçesine getirildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksu için Avcı Sultan Mehmet Camisi önündeki alanda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AKP Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit babası Arif ve şehit annesi Fidase Göksu tören süresince güçlükle ayakta durabildi. Şehit annesi oğlunun tabutuna sarılıp öptü, başında dua etti. Şehidin ağabeyi Seyit Ahmet Göksu tabutun başında ağlayan oğlu Halil Göksu'ya "Oğlum ağlamayacağız. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Üç oğlum daha var bu vatan için" dedi.

Şehidin yaklaşık 1 yıl önce nişanlandığı Nesrin Atağ ise gözyaşı döktü. Nişanlısının asker üniformasını giyerek törene katılan Atağ, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Şehit nişanlısının fotoğrafını öpen Atağ, "Niye beni bıraktın Uğur. Söz verdim ağlamayacağım. Hayallerimizi aldı hainler. Umutlarımızı aldılar" diyerek ağıt yaktı. 4 yıldır görevde olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksu’nun nişanlısı ile düğün hazırlığı için şark görevinin bitmesini beklediği belirtildi.

Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksu’nun cenazesi Deliahmetoğlu Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ALİ HEKİM'İN ANNESİ: OLMADI BÖYLE OĞLUM

Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (24), memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, babası Hasan, annesi Ayşe, eşi Arzu, kardeşleri Burak ve Beyza, babaannesi Ayşe Hekim ile dedesi Muhammet Özdemir ve çok sayıda kişi tarafından tekbirlerle karşılandı. Cenaze aracı, evin önünde bekletilerek, dua edildi ve şehidin yakınlarından helallik istendi. Duanın ardından şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na götürüldü.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen askeri tören ve cenaze namazına binlerce Ispartalı katıldı. Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Ataklı, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, AKP Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Gökgöz, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı.

Şehit Hekim'in annesi Ayşe Hekim, sağlık ekiplerinin kontrolünde sedye üzerinde alana getirildi. Şehit yakınları için ayrılan alanda sedyede bulunan, serum takılı Ayşe Hekim, "Olmadı böyle oğlum" diyerek, ağıt yaktı. Ali Hekim'in 25 gün önce evlendiği eşi Ayşe Hekim, gözyaşlarını tutamazken, tören sırasında fenalaşan şehit yakınları, sağlık ekiplerince sedyeyle alanda hazır bekletilen ambulanslara taşındı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen'in kıldırdığı namazının adından şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim'in cenazesi, Isparta Garnizon Şehitliği'ne toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ OKAN DİNÇER, BALIKESİR'DE SON YOLCULUĞA UĞURLANDI

Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer (29), memleketi Balıkesir'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Dinçer'in cenazesi, ilk olarak doğup, büyüdüğü Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Bademli Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada dua yapılıp, helallik istenmesinin ardından şehit Dinçer'in Türk bayrağına sarılı tabutu, köy meydanına getirildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer için Bademli Mezarlığı karşısındaki meydanda cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin annesi Arife, babası Tezcan ve kardeşi Oktay Dinçer ile İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AKP Balıkesir milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Belgin Uygur, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın ve Ensar Aytekin ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende, şehidin annesi ile babası oğullarının tabutuna sarılıp, gözyaşı dökerken, kardeşi ise yanlarından ayrılmadı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in cenazesi, kılınan namazın ardından Bademli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ NEŞET GÖK, ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök (25), memleketi Eskişehir'de düzenlenen törenen ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Gök için Eskişehir Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, AKP Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, şehidin babası Turan Gök, annesi Nurcan Gök, şehidin kardeşleri Burak (19) ve Batuhan (7),  yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek, cuma namazının ardından cenaze namazını kıldırdı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesi daha sonra Kanlıpınar Şehitliği'ne götürülerek burada gözyaşları içinde toprağa verildi. 

KIRIKKALE ŞEHİDİ YAHYA ŞEN, GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Uzman Çavuş Yahya Şen (24), memleketi Kırıkkale’de düzenlenen törenle, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şen’in cenazesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nin morgundan alınarak öğlende Kırıkkale Nur Camii'ne getirildi. Burada yapılan törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Halil Öztürk ve Ahmet Önal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende baba Emrullah, anne Ayşe, ağabeyi Uzman Çavuş Metin Şen ile ikiz kardeşi Zekeriya ve dedesi Ali Şen taziyeleri kabul etti. Yakınları, şehit Yahya Şen’in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Ayşe Şen, "İnşallah gâvurun bebelerinden Allah hesabını soracaktır oğlum" diye feryat etti.

Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Yahya Şen'in tabutu, cenaze aracına taşındı.

Konvoy eşliğinde Balışeyh ilçesi Akcakavak köyüne götürülen şehit Şen, gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SÜLEYMAN AYDIN'I, AMASYA'DA 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın (29) memleketi Amasya’da 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Aydın’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Batman'da düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesindeki havalimanına getirildi. Şehidin cenazesini havalimanında Amasya Valisi Osman Varol, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile askeri ve mülki erkan, şehidin babası Niyazi Aydın karşıladı. Şehidin cenazesi buradan tören için kara yoluyla merkeze bağlı Suluova ilçesine götürüldü.

Şehidin cenazesi Yeni Mahalle'de yaşayan baba ocağına getirilerek burada helallik alındı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın 2 yıl önce evlendiği eşi Dilek Aydın da eşinin tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Ankara'da astsubay okulunda öğrenim gören erkek kardeşi Sefa Aydın ise ağabeyinin cenazesinde ayakta durmakta güçlük çekti. Babası Niyazi Aydın ise oğlunun tabutu başında "Oğlum rahat uyu, bir oğlum daha var gerekirse onu da bu vatan için feda ederim" dedi.

Şehidin naaşı, Suluova Hacı Mustafa Camii'ne getirildi ve cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Amasya Valisi Osman Varol, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Belediye Başkanı Cafer Özdemir, askeri ve mülki yetkililer ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın cenazesi Suluova Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İNCE, ANKARA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Uzman Çavuş Özgür Can İnce (26), memleketi Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.İnce'nin cenazesi, cuma namazı sonrası Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Güler, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, kuvvet komutanları, bazı bakanlar ve askeri personelle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene askeri kamuflaj ile katılan şehidin babası Ömer ve kardeşi Ayhan İnce, taziyeleri kabul etti. Yorgunluk nedeniyle ayakta durmakta güçlük çeken Sündüz İnce, cenazeye tekerlekli sandalye ile katıldı. Yakınları, Şehit İnce'nin tabutunun başında gözyaşı döktü.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın cuma namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazı sonrası top arabasına konularak caminin dışına taşındı.

Şehidin babası Ömer ve kardeşi Ayhan İnce, cenaze aracının geçişi sırasında asker selamı verdi. Şehidin annesi Sündüz İnce ise gözyaşlarına boğuldu.

Şehit İnce'nin cenazesi, Etimesgut Elvankent Şehitliği'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları