loading
close
SON DAKİKALAR

Bay Çamdeviren!

Bay Çamdeviren!
Tarih: 24.11.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Gürsel Tekin’in devirdiği çamlar bu kadarla kalmıyor. Önceki gün olağan kurultay için tarih açıklıyor; Kurultay 16 - 17 Ocak’ta yapılacak, diyor. Oysa kurultay tarihini Parti Meclisi yarınki toplantısında kararlaştıracaktı.

Şu sözler CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e ait:
“Dört siyasi partinin kabul ettiği 62 madde var. İçinde bu da (milletvekili yemini de) var. Dört parti olarak altına imza koyduğumuz 62 maddeyi Meclis’e getirip geçirelim. Milletvekili yemini tartışması da böylece ortadan kalkmış olur.”
Aşağıdaki sözler de, 24. dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev alan eski CHP Milletvekili Atilla Kart’a ait. Dün, sorumuz üzerine dedi ki.
“Bir kere dört partinin üzerinde anlaştığı maddeler içinde milletvekili yemini yok. İkincisi; dört partinin kabul ettiği 62 maddeyi Meclis’e getirelim demek hukuken olacak şey değildir. Anayasa’nın bütününü bir kenara bırakır, bu 62 maddeyi onaylarsanız kendi içinde tutarsız bir metin ortaya çıkar. Bu konuları bilen insanların konuşması daha doğru olur kanaatindeyim.”
* * *
Gürsel Tekin’in devirdiği çamlar bu kadarla kalmıyor. Önceki gün olağan kurultay için tarih açıklıyor; Kurultay 16 - 17 Ocak’ta yapılacak, diyor.
Oysa kurultay tarihini Parti Meclisi yarınki toplantısında kararlaştıracaktı. Gürsel Tekin’in:
“Kemal Bey kendi başına karar alamaz, onun için benim yanında olmam lazım” sözlerini bu sütunda yazdık. Yalanlanmadı. Anlaşılan Parti Meclisi de tek başına karar alamıyor, o yüzden Gürsel onların yerine önceden karar alıyor!


Çileli bir yol!
Bugün Öğretmenler Günü... Öğretmenler, binbir çile içinde. Üniversite bitirip öğretmenlik bekleyen adayların sayısı yaklaşık 400 bin civarında..
Öğretmen olmak için şu aşamalardan geçmek gerekiyor :
1. Eğer öğretmen adayı, eğitim fakültesi mezunu olmayıp fen-edebiyat fakültesi mezunuysa, öncelikle formasyon eğitimi alması gerekiyor. Geçen yıl 40 bin olan formasyon kontenjanı, bu yıl YÖK tarafından 15 bine düşürüldü.
2. Bir yandan da KPSS’ye girmek ve bu sınavda başarılı olmak için bir dershaneye gitmek gerekiyor.
3. Öğretmen adayı, KPSS’nin dışında bir de kendi branşından alan sınavına giriyor. (Halen yaklaşık 15 ayrı branşta alan sınavı yapılıyor)
4. Her iki sınavdan yeterli puanı alan öğretmen adayları, kontenjanlar ölçüsünde “öğretmen adayı” olarak atanıyor.
5. Yaklaşık 1 yıl görev yaptıktan sonra, adaylıktan asli öğretmenliğe atanabilmeleri için “aday öğretmenlik” sınavına giriyorlar. Öğretmen adayı, en fazla ikinci girişinde bu sınavda başarılı olmak durumunda. Aksi halde meslekle ilişiği kesiliyor.


İNAN

Bitlisli büyük bir aşiretin mensubu olmasına rağmen hiçbir zaman feodalizmi savunmadı, sağcı partilerde siyaset yapmasına rağmen Cumhuriyet’ten, laiklikten, Atatürk’ten, çağdaşlıktan yana oldu daima. Diplomatlığının, yıllarca yurtdışında yaşamasının ve eşinin yabancı olmasının bunlarda etkisi var mıydı ya da ne kadar vardı, bilemiyoruz. Bildiğimiz, dün yitirdiğimiz Kamran İnan’ın dürüst, ilkeli ve namuslu bir devlet adamı olduğu idi. 80’inde, 2009 yılında Ankara’da Patalya Otel toplantılarını düzenleyenler arasındaydı. Amacı yurtseverleri bir siyasi partide toplamaktı. Ne var ki Patalya, Ergenekon kumpasının hedeflerinden biri oldu, dağıtıldı.
Saygıyla uğurluyoruz kendisini.


Akif
İktidar “Öğretmenlerin hakkı ödenmez” diyor!
Ve mezunları atamayarak, atadıklarına da sadaka verir gibi maaş vererek haklarını ödemiyor!
Sürgün, baskı ve yoksullukla geçen öğretmenler gününüz kutlu olsun!
* * *
“Herkesi kucaklayacağız” diyen bir iktidar
Meclis başkanlığında olduğu gibi “militan” isimleri göreve getiriyorsa
“kucakladıkları muhalefeti kündeye getirecekler” demektir!
* * *
BOP kapsamında
“Kürt” adı altında PKK’ya yapılan açılım çok tuttu!
Şimdi “Türkmen” adı altında İslamcı El Nusra’ya açılım yapılıyor!
* * *
Bu Anayasa dar geliyormuş!
Var olan anayasal hakları bile kullandırmadıklarına göre
mevcut Anayasa’daki “hak ve özgürlükler” değil,
“baskı ve yasaklar” az geliyor…
Akif Kökçe


Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları