loading
close
SON DAKİKALAR

Bazı il ve ilçelerde eğitime kar engeli

Bazı il ve ilçelerde eğitime kar engeli
Tarih: 17.01.2019 - 11:46
Kategori: Yurt

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte kar tatili olan yerler...

ARDAHAN VE ERZİNCAN'DA OKULAR TATİL

Ardahan ve Erzincan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Ardahan il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 17.01.2019 perşembe günü Ardahan İl genelinde ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu çalışanlarından engelli ve hamile olanlar ise idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Olumsuz hava şartları Erzincan'da da okulları tatil ettirdi. Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve öğretim kurumlarının bugün (17 Ocak) tatil edildiği belirtildi. Valilik, engelli olan ya da bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını bulunanlar ile hamile kamu personelinin de bugün idari izinli sayılacağını bildirdi.

BİNGÖL'DE 5 İLÇEDE OKULLAR TATİL, KARLIOVA- ERZURUM YOLU KAPALI

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ilçede eğitime bugün ara verilirken, Karlıova- Erzurum karayolu da trafiğe kapandı.

Bingöl'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Karlıova- Erzurum karayolu ulaşıma kapandı. Yolun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Kar yağışıyla birlikte ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle Bingöl Valiliği'nce 5 ilçede eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle Karlıova, Yedisu, Adaklı, Kiğı ve Yayladere ilçelerimizdeki tüm okullarımızda 17 Ocak 2019 Perşembe günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personelde aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi. BİNGÖL, (DHA)

KARAKOÇAN’DA OKULLARA KAR TATİLİ

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Karakoçan ilçesinde, okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 17 Ocak 2019 Perşembe günü Karakoçan ilçemiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları