loading
close
SON DAKİKALAR

Belediyenin yıkım kararı verdiği projede daire satışı sürüyor!

Belediyenin yıkım kararı verdiği projede daire satışı sürüyor!
Tarih: 14.12.2017 - 14:51
Kategori:

Küçükçekmece Gölü kıyısına yapılan rezidans projesi, inşaatına kaçak ekler yaparak tamamlandı. Belediye yıkım kararı verse de ‘tanıdık’ şirket, dairelerini satmaya başladı bile.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı ve FETÖ sanığı Ömer Faruk Kavurmacı’nın birçok projede ortağı olan Ömer Saçaklıoğlu’nun şirketi Metal Yapı Konut’un Küçükçemece Gölü kıyısına yaptığı projede skandallar zinciri yaşandı. “Blue Lake” adlı projede, bir çok kaçak bölüm inşa edildi. Küçükçekmece Belediyesi, ruhsatını iptal ettiği projeye para ve yıkım cezası verse de projedeki dairelerin satışı sürüyor. Hatta peyzaj çalışmaları bile tamamlandı. CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle iptal edildiğini öne sürerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, görünce, ‘göl kenarında böyle proje olmaz’ diyerek ruhsatın iptalini istemiş” dedi.

Ruhsat 2 kez iptal edildi

Küçükçekmece Belediyesi, Metal Konut’un yaptığı projeye 31 Aralık 2013’te ruhsat verdi. Projede, ruhsat gerektiren ilaveler ve değişikliklerin yapıldığı ortaya çıkınca 27 Ekim 2017’de yapı tatil tutanağı düzenleyen belediye, 31 Ekim 2017’de de yapı ruhsatını iptal etti. Şirket, iptal işlemini mahkemeye taşıdı. İdare mahkemesi, ruhsatın iptalinin yürütmesini durdurdu. Belediye ise mahkeme sonuçlanıncaya kadar ruhsat iptal işleminin idari uygulamasını durdurdu. Ardından, ‘ruhsat eklerine aykırılıkların yasal süre içerisinde giderilmediği gerekçesiyle” bir kez daha yapı ruhsatını iptal etti.

‘Erdoğan istedi diye değil'

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın sorularını yanıtlayan belediye, yapılara ilişkin 7 Aralık 2017 tarihli encümen kararıyla yıkım cezası verildiğini ve yasal sürecin devam ettiğini açıkladı. Belediye, iptalin Erdoğan tarafından istendiği iddialarına yönelik ise “Yapı ruhsatının iptali Sayın Cumhurbaşkanımızın talebine istinaden değil, İmar Kanunu ve ilgili mevzuat gereğince yasal zorunluk olarak tesis edilmiş bir işlemdir” yanıtını verdi.

Metal Yapı işini biliyor

Metal Yapı Konut, Fatih Vatan Caddesi üzerinde bulunan 6 bin 400 metrekarelik yapılaşma izni bulunmayan arsayı 2012 yılında Kavran ailesinden 33 milyon 391 bin 659 liraya satın almıştı. 2014 yılında İBB Meclisi’nde arazinin imar planını değiştirerek 5 katlı otel ve konut projesi yapılabilecek hale getirmişti. Ancak Metal Yapı Konut, arazide proje geliştirmek yerine araziyi İBB’ye 370 milyon + KDV bedelle sattı. Böylece, o dönem Kadir Topbaş yönetimindeki İBB plan değişikliği yaptığı arsayı pahalıya almış oldu. Metal Yapı konut ise 4 yılda 337 Milyon lira kâr elde etmiş olmuştu.

KoruFlorya’da ortak

Metal Yapı, Kavurmacı’nın sahip olduğu Aydınlı Grup ile birlikte KoruFlorya projesinde ortak. Aydınlı-Metal Yapı Konut- Arke İnşaat ve Vizyonlife şirketlerinden oluşan grup Florya’daki araziyi TOKİ’nin 2010’da gelir paylaşımı yoluyla açtığı ihalede almıştı. Burası aynı zamanda eski SSK arazisiydi. Aydınlı Grup buraya tartışmalara yol açan “Koru Florya” konut ve AVM projesini yaptı. Projede Topbaş’ın aile şirketi Teşvikiye Saray Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait projede 5 taşınmaz satın aldıklarını Cumhuriyet ortaya çıkarmıştı.

En ucuz daire 473 bin TL

Gölün hemen kıyısında, göl ve deniz manzaralı yapının tüm binaları bitmiş ve dış cephesi de tamamlanmış durumda. Peyzaj ve ince işleri devam ediyor. Çalışanlar dairelerin satılmaya başlandığını ve 2018 yılının mart ayında teslimlerin başlayacağını söylüyor. Site önüne bir de iskele yapılmış. Bölgede projenin yüksekliğine sahip çok az sayıda bina mevcut. Projenin internet sitesinde, satış fiyatları 473 bin TL ile 1 milyon 335 bin TL arasında değişiyor. 10 bloktan oluşan projede 788 daire ve 22 ticari ünite bulunuyor.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları