loading
close
SON DAKİKALAR

Ben Ezelden Beridir...

Ben Ezelden Beridir...
Tarih: 12.04.2015 - 00:00
Kategori:

Zühal Dönmez; Ben Ezelden Beridir... (İstiklal Marşımızın tüm dizeleri)

Seçim dönemlerinde en çok konuşulan konulardan biri de yardım işleridir. Yaz günü kömürler, kış günü buzdolapları taşınır evlere. Valilik ve belediyeler eliyle görülür bu işler. Ve sonra bir korku salınır mahalleye ‘oyunu vermezsen bi daha yardım alamazsın haa!’ 

Vatandaş, yardımlar partiden gelir sanır. Öyle yoksullaştırılmıştır ki tek düşündüğü sıcak bir oda, sıcak bir aşdır. Ne kadar; devlet zaten yapacak, görevi, desen de duymaz. Alması lazım geleni oy karşılığı veren yönetimin ‘etik’ olup olmadığı elbette onun konusu değildir. Konusu olması gerekenler ise hiiç ses etmez. 

İşte gene geldik benzer günlere. Muhalif partiler vatandaşa, ‘e zaten yasal hakkın devlet vermeye devam edecek’ söylemini geliştirmenin daha başka yollarını ararken, iktidar her hakkı sadakaya dönüştürmüştür bile. Kömür-makarna, mevzuu olmaktan çıkmıştır çoktan. İş, memur-öğretmen alımlarına, emekliğe zamma, öğrenciye-esnafa affa varmıştır. Hiç olmazsa seçimden seçime bir umut vardır iktidardan. Kaynaklar elinde, mevzuat gani gani. Ya başka parti iktidara gelir de bu kaynakların yüz milyar keresinin sonsuz sıfırında birini vermezse ne ederiz. 

Ey vatandaş . Kaldır başını gökyüzüne bir bak. Derin bir nefes al ve düşün. Sen çok güçlüsün aslında, sen olmasan ne iktidarlar olur ne de meclisler. Hakkın olana uzat elini, çek al. Bu memlekette AKPgiller hep oldu unutma: Özallar, Çillerler.

Ama sen ne yapmıştın: Sivrisineği kovar gibi elinin tersiyle kovmuştun bunları. Şimdi artık kovma değil ezme zamanıdır.

Av. Zühal Dönmez
CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları