loading
close
SON DAKİKALAR

Berlusconi Bu Gaflarıyla Anılacak

Berlusconi Bu Gaflarıyla Anılacak
Tarih: 11.11.2011 - 12:46
Kategori: Dünya

Berlusconi'nin istifa edeceğini açıklaması ve şubat ayında yapılması planlanan erken seçimde tekrar aday olmayacağını söylemesiyle İtalya'da bir devir kapanıyor.

17 yıl önce siyasete giren 75 yaşındaki Silvio Berlusconi, 3 kez başbakanlık koltuğuna otururken, bunlardan en uzunu 11 Haziran 2001 ile 17 Mayıs 2006 yılları arasındaki dönem oldu. Berlusconi'nin son başbakanlık dönemi ise 8 Mayıs 2008'de başlamıştı.

Berlusconi, skandalları, gafları, şakaları ve renkli kişiliğiyle sadece İtalya'da değil, tüm dünyada sıkça gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Berlusconi'nin mizah anlayışı ve uluslararası ilişkilerdeki yorumları başına birçok dert açtı. Berlusconi'nin sözleri ve yaptıkları arasında hafızalarda yer edenlerden bazıları şöyle:

"Ekim 2001: Berlusconi'nin Batı ülkelerinin 'üstün' olduğu iddiası İslam dünyasından tepki almasına yol açtı. Berlusconi, 'Medeniyetimizin üstünlüğünün farkında olmalıyız. Bizim medeniyetimiz, bir değer sisteminden oluşur ve bu sistemi kabul edenlere refah getirir, insan hakları ile dine saygıyı garanti altına alır. Bu saygı tabii ki Müslüman ülkelerde bulunmuyor' dedi.



Şubat 2002: Bir AB toplantısı sonrasında aile fotoğrafı çekilirken Berlusconi, İspanya Dışişleri Bakanı Josep Pique'nin başının arkasından iki parmağıyla kulak işareti yaptı.



Haziran 2003: Hakkında açılan bir yolsuzluk davası sırasında kendisinden bahseden Berlusconi, 'Kanun karşısında her vatandaş eşittir ama İtalyanların yüzde 50'sinin ülkeyi yönetme sorumluluğunu verdiği bu adam diğerlerinden biraz daha eşittir' dedi.



Temmuz 2003: Avrupa Parlamentosu'nda ilk kez konuşan Berlusconi, Sosyalist Alman milletvekili Martin Schulz'un sorularıyla kendisini sıkıştırması üzerine, 'Sayın Schulz, İtalya'da Nazi toplama kamplarıyla ilgili film çeken birini tanıyorum. Sizi Kapo rolü için ona önereceğim. O rol için mükemmel olurdunuz' diye konuştu. Kapo, toplama kamplarında tutuklulardan oluşan çalışma ekiplerinin başında bulunması için ayrıcalık verilen mahkumlara söylenen isimdi.



Eylül 2004: Bir İngiliz dergisiyle yaptığı röportaj sırasında Mussolini'nin iyi biri olup olmadığının sorulması üzerine "evet" diye cevap verdi, 'Mussolini kimseyi öldürmedi. Mussolini, insanları tatil için sürgüne gönderdi' dedi.



Haziran 2005: Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu'nun ülkesinde kurulmasını isteyen Finlandiya Devlet Başkanı Tarja Halonen'i vazgeçirmek için "cazibesini" kullandığını söyledi, 'Bir süredir kullanmamama rağmen bütün çapkınlık taktiklerimi kullanmak zorunda kaldım' ifadesi kullandı. Finlandiya Büyükelçisi, Berlusconi'yi protesto etti.



Eylül 2011: Telefon dinlemesine takılan Berlusconi, konuştuğu kişiye kapısındaki kadınları bekletmekle böbürlendi ve 'bir gecede sadece 8 kadınla beraber olduğunu çünkü daha fazlasını yapamadığını' söyledi."





ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları