loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş'ta LGBTİ'ler onuruna resepsiyon

Beşiktaş'ta LGBTİ'ler onuruna resepsiyon
Tarih: 29.06.2015 - 23:58
Kategori: Yerel

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 'LGBTİ Onur Haftası' resepsiyonu Başkan Murat Hazinedar, ABD Büyükelçisi John Rodney Bass ile çok sayıda önemli isimin katılımıyla yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “LGBTİ Onur Haftası” resepsiyonu Başkan Murat Hazinedar, ABD Büyükelçisi John Rodney Bass ile çok sayıda önemli isimin katılımıyla yapıldı. Türkiye’nin ilk seçilmiş lezbiyeni Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak, “Bizler ilk önce kendimize bile bu durumu söylemekten korkarken, Türkiye’de ilk kez bir devlet kurumu tarafından LGBTİ’ler böyle bir etkinlikle anılıyor. Bu bizleri öylesine gururlandırdı ki herkese çok teşekkür ederim” dedi.

LGBTİ Onur Haftası Sortie’de verilen bir resepsiyonla kutlandı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Sortie’deki resepsiyona, Beşiktaş Belediyesi Başkanı Sn. Av. Murat Hazinedar, ABD Büyükelçisi John Rodney Bass ile eşi, Kanada İstanbul Başkonsolusu Andrew Smith ve eşi, Hollanda Başkonsolusu Robert Schuddeboom ve eşi, Alman Milletvekili Hakan Taş, Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü ile birlikte çok sayıda önemli isim ve LBGTİ dernekleri katıldı.



'KENDİMİZE BİLE BU DURUMU SÖYLEMEKTEN KORKARKEN...'

Türkiye’nin ilk seçilmiş lezbiyeni Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak, tüm katılımcılara teşekkür etti. Sedef Çakmak, ayrıca “Türkiye’de ilk kez bir devlet kurumu tarafından LGBTİ’ler böyle bir etkinlikle anılıyor. Bu ülkede bizler ilk önce kendimize bile bu durumu söylemekten korkarken, ailelerimize, çevremize, arkadaşlarımıza söylemekten korkarken böyle bir etkinliğin düzenlenmesi bizleri öylesine gururlandırdı ki herkese çok teşekkür ederim” dedi.




"BU BEŞİKTAŞ'IN BİR SORUMLULUĞU"
Ardından bir konuşma yapan Başkan Hazinedar, “Öncelikle ABD Büyükeliçimize ve eşine, ve çok değerli konsoloslarııza ve Türkiye’de LGBT’yi Türkiye’de bu noktaya getiren herkese çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş İstanbul’un kalbi ve merkezi. Tabi özgürlüklerin yaşandığı bir yer Beşiktaş. Özgürlüklere dair bir adım atılacaksa, LGBTİ’lere karşı bir adım atılacaksa bu Beşiktaş’ın bir sorumluluğudur. Bu sorumluluğu da Beşiktaş’ın taşıyacağına inanıyorum. Türkiye’de ilk kez bir devlet kurumu LGBTİ Onur Haftası kapsamında resmi bir resepsiyon düzenliyor. Bu tabi Beşiktaş Belediyesi’nin LGBTİ politikalarına verdiği önemi gösteriyor.



"TÜRKİYE'DE 4 BELEDİYEDEN BİRİ OLDUK"
Beşiktaş Belediyesi yerel seçim öncesi SPoD LGBTİ Derneği ile LGBTİ dostu belediyecilik protokolünü imzalayarak Türkiye’de 4 belediyeden biri olduk. Bu protokol ile birlikte belediyemizi LGBTİ’leri kucaklayan bir belediye anlayışına dönüştürdük. Belediye çalışanlarımıza LGBTİ hakları eğitimi verdik. Türkiye’nin ilk seçilmiş LGBTİ’si Sedef Çakmak'ı tebrik ediyorum. Ve sosyal medya hesaplarımız bu haftaya özel olarak LGBTİ logolarıyla donatıldı. Ben sizlerin özgürlüklerinizi düşünürken aslında ülkemin özgürlüklerini düşünüyorum. Çünkü sizler kendi haklarını savunurken haklı olarak ülkemiz için üretemiyorsunuz ve düşünemiyorsunuz. Bu nedenle ben sizlerin özgürlüklerinizi çok önemsiyorum. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum ” dedi.



"KAZANAN AŞK OLACAKTIR"
Başkan Hazinedar konuşmasının ardından sahneye gelen ABD Büyükelçisi John Rodney Bass’ı şunları söyledi: “Sayın hanımefendiler ve beyefendiler öncelikle LGBTİ Onur Haftası’nda böyle resepsiyonu düzenleyen Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Kanun önünde tüm eşitlik ve özgürlüklerin tam uygulanması için bir araya gelen sizleri saygıyla selamlıyorum. Dünyada bu eşit hakları kabul etmeyen insanlar da var elbet ancak ABD yasalarında bu hakların karşılanması için uzun süre mücadele verildi. Amerika’nın bu özgürlük yürüyüşünde önemli bir adım daha atıldı. Amerikan Büyük Mahkemesi evlilik önündeki engeli de eşitlik ilkesine aykırılık nedeniyle kaldırdı. Ve bunun sonunda da kazanan aşk olacaktır. Ve daha yapmamız gereken çok iş var. Çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından LGBTİ’liler onuruna verilen resepsiyonla etkinlik son buldu.

Beşiktaş'ta LGBTİ'ler onuruna resepsiyon

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları