loading
close
SON DAKİKALAR

Beylikdüzü Belediyesi'nden Hopa'ya yardım

Beylikdüzü Belediyesi'nden Hopa'ya yardım
Tarih: 01.09.2015 - 16:03
Kategori: Yerel

Artvin’in Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerini etkisi altına alan sel felaketinin Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri izlerini silmeye çalıştı.

Artvin’in Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerini etkisi altına alan sel felaketinin hasar tespit çalışmaları için bölgeyi ziyaret eden Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri, Arhavi’de zarar görmüş sitelerin ve caddelerin temizleme çalışmalarını yaparken, Hopa’da İstanbul 3. Bölge’den diğer 5 belediyenin de katılımı ile birlikte sel felaketinin izlerini silmeye çalıştı. 

Su yardımında bulunan Beylikdüzü Belediyesi, bölge için lojistik destek verdi. Temizlik uygulamalarında 2 yol süpürge aracı, 1 su tankeri, 3 kamyon ve 4 kepçe görev başındaydı.

Beylikdüzü Belediyesi, sadece ilçesinde değil Türkiye’de yaşanan acı durumlara da hassasiyet gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin kaybolduğu, 27 kişinin yaralandığı, 6 binanın yıkıldığı, 17’si ağır, 11’i orta olmak üzere 239 konutun hasar gördüğü, toplam 1434 kişinin etkilendiğini sel felaketini yaşayan Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerindeki yaraları sarmak için harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi, bölgeleri yerinde inceledi. Beylikdüzü’nden yola çıkan heyet, Arhavi ve Hopa’nın CHP İlçe Başkanlıkları ile görüştü. Bölgenin ihtiyaçlarının belirlendiği ziyaretlerde yapılacaklar da raporlandı.

İlk olarak Artvin Arhavi ilçesini ziyaret eden Beylikdüzü Belediyesi heyeti, ağır hasar görmüş Yalıkent Sitesi’nde iş araçlarının yardımıyla çamur temizleme çalışmalarını tamamladı. Caddelerde de temizlik yapan ekipler, aynı zamanda içme suyunun dağıtımında ilçeye lojistik katkıda bulundu. Artvin’in Hopa ilçesinde Beylikdüzü’nün de içinde olduğu İstanbul 3. Bölge’den 6 Belediye, ortak tespit çalışmalarında bulundu. Hasarın şiddetini değerlendiren ekipler, ilçeye içme suyu dağıttı, özellikle selden fazlasıyla etkilenen Sundura Mahallesi’ni çamurdan temizledi. Beylikdüzü Belediyesi ve diğer belediyelerin yaptığı temizlik uygulamalarında 2 yol süpürge aracı, 1 su tankeri, 3 kamyon ve 4 kepçe görev aldı. Ayrıca ekipler, bina bodrumları ve çevresinde ilaçlama çalışmalarını da sürdürüyor.

Acil müdahale ekiplerini olay yerine gönderen Beylikdüzü Belediyesi, yardım raporunu baz alarak bölgenin takibini sürdürecek ve yardım çalışmalarına devam edecek.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları