loading
close
SON DAKİKALAR

Beylikdüzü’nde yayalar için engeller kaldırılıyor

Beylikdüzü’nde yayalar için engeller kaldırılıyor
Tarih: 09.10.2015 - 11:25
Kategori: Yerel

Beylikdüzü Belediyesi, Adnan Kahveci Mahallesi Anadolu Caddesi üzerindeki prestij yol çalışmasında kaldırımları yayaların en verimli kullanabileceği şekilde düzenledi.

Beylikdüzü Belediyesi, Adnan Kahveci Mahallesi Anadolu Caddesi üzerindeki prestij yol çalışmasında kaldırımları yayaların en verimli kullanabileceği şekilde düzenledi. Görme engelli vatandaşların kolay ulaşım sağlaması için ise ağaçların etrafına hissedilebilir yönlendirme uyarı yüzeyi döşendi.

Erişilebilirlik standartlarında herkesin kullanabileceği yaya yolları yapmaya özen gösteren Beylikdüzü Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’nce Adnan Kahveci Mahallesi Anadolu Caddesi’nde çalışmaları yürütülen yolda yayalar için engelleri ortadan kaldırdı. Çalışmaları hızla devam eden prestij yol çalışmasında görme engelliler için de sorunsuz ulaşım sağlanması adına ağaçlar doğru şekilde yol kenarlarına dikildi ve etraflarına 40 cm × 40 cm ölçülerinde hissedilebilir yönlendirme yüzeyi döşendi. 





Engelsiz erişim için mimari standartlara uygun düzenlemeler yapan müdürlük ekipleri yaya yollarında, ortopedik engelliler, görme engelliler, ileri yaşlılar, bebek arabası ile gezen anneler ve valiz taşıyan vatandaşların hiçbir engelle karşılaşmadan hareket edebilmeleri sağlanacak.


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları