loading
close
SON DAKİKALAR

Bilmece çözülmedi!

Bilmece çözülmedi!
Tarih: 23.07.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: Darbeyi 16:00’da Genelkurmay’a haber veren MİT Müsteşarı’nın gece boyunca Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nı aramamasının sebebi nedir?

Darbe girişiminden bir hafta sonra komplonun hâlâ yarısı karanlıkta...
Emekli general Nejat Eslen soruyor:

- Darbe girişiminin beyni veya beyin takımı kimlerdi, kimler düğmeye bastı. Bu beyin takımı neden açıklanmıyor?

- Darbeyi 16:00’da Genelkurmay’a haber veren MİT Müsteşarı’nın gece boyunca Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nı aramamasının sebebi nedir? Saat 16:00’da MİT Müsteşarı tarafından ikaz edilen Genelkurmay Başkanı neden derhal karargâhın ve şahsının güvenliğini sağlayacak tedbirleri almadı? Neden Ankara dışındaki komutanları derhal Ankara’ya çağırmadı?

Avukat Fidel Okan soruyor:

- Darbeciler kimi başbakan yapacaktı? Hükümette kimler olacaktı?

Bu liste (tabii sahte değil sahici bir liste) bulunur ve açıklanırsa beyin takımına yaklaşılacaktır. Bundan öncesi karanlıkta dedik. Ya bundan sonrası?

Metin Münir meslektaşımız bir hesap yapmış... Yalnızca gözaltındaki asker ve yargı üyeleri sayısı 13 bin... Her birini sorgulamak üç saat sürse yalnızca sorgu 4.5 yıl ediyor...

Kaldı ki gözaltı sayısı bunun çok üzerindedir. Çözüm mü?

Metin Münir küçük başları bir kenara bırakmayı öneriyor; “Yapılması gereken üst düzey bürokratları ve rütbeli elebaşlarını süratle yargılayıp cezalandırmaktır... Hatırlayalım; Nazi rejimini yargılamak için kurulan Nürnberg Mahkemesi’nde sanık sayısı sadece 24 idi” diyor. Davaların içinden çıkılmaz hale gelmemesi gerekiyor.

İstifa mevsimi!


Üniversitelerde sadece dekanların değil... Ana bilim dalı ve bölüm başkanlarının da istifası istendi. Onlar da teker teker istifalarını veriyorlar. Peki bundan sonra ne olacak? Bu kişiler soruşturmadan geçirilerek uygun görülenler tekrar göreve atanacak mı? Üniversite camiasının bu konularda aydınlatılması gerekir.
Bu arada kimi rektörler görevden alınıyor, bazısı tutuklanıyor. Bu rektörler üniversitede oylama sonucu belirlendi,sonra YÖK ve Cumhurbaşkanlığı soruşturmasından geçerek atamaları yapıldı.
Bu rektörler onca soruşturmadan nasıl temiz çıktılar?
Soruşturmayı yapanlar da FETÖ’cüydü deniyor. O zaman diğerlerinin temiz raporuna nasıl inanacaksınız!

Kapalı okullar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatma kararı alınan 800’e yakın okul ve bu okullarda çalışan yaklaşık 21 bin öğretmenin lisansının iptal edilmesinin ardından nasıl bir uygulamaya gidileceği merak konusu...

Bu konuda da hükümetin acilen açıklama yapması gerekiyor. Şu sırada 500 bine yakın öğrenci ile velileri merak içindeler...

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun Irgil: “Okulların Fen ve Teknoloji Liseleri olmasını ve acilen öğretmen atamalarının yapılmasını öneriyoruz” dedi.
İyi bir öneri...

GÜLEN


Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Steven A. Cook, ABD Dış İlişkiler Konseyi’nde verdiği konferansta son gelişmelere değiniyor. Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili olarak diyor ki:
- Ben avukat değilim ama konuyu avukatlara danıştım. Türkiye Gülen’in iadesi için ABD’de müracaat gerçekleştirmeli, gerekli kanıtları ortaya koyarak ülkeden ihracını istemelidir. Bu Başkan Obama’nın işi değildir. Gülen’in sınır dışı edilmesi ancak yargıcın kararı ile olur.
Yargıç Tür-kiye’nin iddia ettiği konularda Gülen’in suçlu olup olmadığına karar verecektir. Benim anladığım kadarıyla bu çok uzun bir süreçtir. Belki 10 yıl sürecektir. Gülen’in o kadar yaşayıp yaşamayacağı da belli değildir.

15 Temmuz darbe girişimi eski dostlar tarafından yapıldığına göre “dost - modern darbedir”…

***

Halkın meydanlara çıkması demokrasi ise;
1 Mayıslar’da, ulusal bayramlarda
vatandaşın meydanlara çıkması niye yasak? 

Akif Kökçe


MEMUR

Görevden uzaklaştırılan memur sayısı 44 bini aştı... Memur görevden ne kadar uzak kalır? 657 sayılı yasaya göre:
“Görevden uzaklaştırma: bir disiplin kovuşturması icabından olduğu takdirde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır.
Bir ceza kovuşturması olduğu takdirde görevinden uzaklaştırmaya yetkili amir ilgilinin durumunu her iki ayda bir inceleyerek görevin dönüp dönmemesi hakkında bir karar verir ve ilgiliye tebliğ eder.”
Özetle bu memurlar hakkında şimdi iki yönlü soruşturma süreci başlıyor: İdari soruşturma, yargısal soruşturma... Peki bu soruşturmalar sağlıklı şekilde yapılabilecek mi?
Temenni: İnşallah...

14 yılın sonunda gire gire AB’ye değil, OHAL’e girdik…

Akif Kökçe

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları