loading
close
SON DAKİKALAR

Bir ağaç gibi hür şehirler hangileri?

Bir ağaç gibi hür şehirler hangileri?
Tarih: 16.09.2014 - 10:47
Kategori:

Dünyanın en fazla nefes alan şehri Singapur. Halka açık yeşil alan bakımından en fakir büyük şehir ise ne yazık ki İstanbul...

Büyük şehirlerin nüfusları arttıkça, kültür ve yaratıcılığın etkileri de daha görünür hale geliyor. İnsanları şehirlere çeken ve şehirlerle kurdukları bağları şekillendiren temel faktörlerden biri “maddiyat” ise, diğeri de kültür. Sosyal ve ekonomik zenginliklerle ilintili olan kültür, günümüzde birçok büyük şehrin yönetiminde de odak noktası…

World Cities Culture Forum ( Dünya Şehirleri Kültür Forumu) kültür ve yaratıcılık yoluyla şehirleri güzelleştirmenin önemine inanan üyelerden meydana gelen bir işbirliği ağı… Sürdürülebilir şehir gelişimi çerçevesinde oluşturulan küresel gündemler üzerinde rol oynayan; hem siyasi hem ekonomik değerleri bulunan; dünyanın en “özel” şehirlerinden meydana geliyor.

Aralarında İstanbul ’un da bulunduğu birçok büyük şehri sinema salonu sayısından, kültürel hazine zenginliğine kadar farklı kıstaslara göre değerlendiren anket ve araştırmaların sonuçlarına yer veren forumun yayınladığı kamusal yeşil alan oranları ne yazık ki İstanbul’un dünyanın en “nefessiz” şehri olduğunu ortaya koyuyor.

İstanbul’da halka açık park ve bahçelerin oranı sadece %1.5... Bu oran Singapur’da %47, Sidney’de %46, Hong Kong’da %41 ve Londra’da %38.4… İstanbul kadar beton kaplı diğer şehirler Seul (%2.3), Bombay (%2.5), Şanghay (%2.6) ve Tokyo (%3.4).

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları