loading
close
SON DAKİKALAR

Bir muamma lider!

Bir muamma lider!
Tarih: 04.07.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; 'Süreç ihaneti' nin iki aktöründen birini yok sayıyor, desteğini bile kabul etmiyorsunuz. Diğer aktör AKP’nin adayını Meclis Başkanı seçiyorsunuz. Bu ne perhiz?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçiminden hemen önce MHP’nin yayın organı EtikHaber’e konuşuyor:

“‘Hırsıza, haine karşı bizimle yürür müsün?’ diye sorduğumuzda ‘evet’ diyen milyonlarca Türkiye sevdalısını üç - beş koltuk için hayal kırıklığına nasıl uğratalım? Bu vebale nasıl ortak olalım? İhanet ve soygunların telafisi yapılmadan, buna dair garanti ve teminat verilmeden MHP koalisyona razı olmaz. Süreç ihanetine kol kanat gerenlerle birlikte olamayız.”

“...Bize göre; koalisyon için en doğru partiler, AKP ile HDP’dir. Yıkım ve çözülme sürecinde yıllardır yan yana duran AKP ve HDP’nin bir hükümet oluşumuyla bir araya gelmeleri siyasî tutumlarına uygundur.”
Bu sözleri okuyunca akla gelen sorular:

- Süreç ihanetinin iki aktörü dediğiniz AKP ve HDP’nin hükümet kurmasını neden bu kadar istiyorsunuz? Yıkım süreci sürsün diye mi? Bundan siyasi çıkar umuyorsanız bu da ihanete ortaklık değil mi?

- “Süreç ihaneti” nin iki aktöründen birini yok sayıyor, desteğini bile kabul etmiyorsunuz. Diğer aktör AKP’nin adayını Meclis Başkanı seçiyorsunuz. Bu ne perhiz?

- CHP ile birlikte toplam 212 oya sahipsiniz. HDP’yi dışlayarak 212 oyla AKP’den nasıl hesap soracaksınız? Bu şekilde hesap sorma imkânını bir kez daha kapatmış olmuyor musunuz?

Mısırcılar balıkçı...

Bir süredir Ege’yi dolaşan Fahrettin Fidan arkadaşımız gözlemlerini aktarıyor:
“Ödemiş yakınlarındaki Beydağ’da köylüler yıllardan beri mısır yetiştiriciliği yapıyorlardı. Ancak tarlaların bulunduğu yere baraj yapılınca işsiz kaldılar. Yapacakları başka bir iş yoktu, çünkü tek anladıkları mısır yetiştiriciliği idi. Ne yapalım edelim de geçimimiz sağlayacak bir iş yaratalım derken imdatlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi yetişti.

Teklifi çok netti belediyenin:

“Bir su ürünleri kooperatifi kurun, biz size balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteynırı, buz makinesi verelim. Yakaladığınız balıklar için kooperatifle de alım garantili sözleşme imzalayalım. Balıkçılık yapın...”

Beydağlı eski mısır üreticileri teklifi havada kaptılar. Yakında yakalayacakları balıkları kimse satacağız derdi olmayacak, ürünü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verecekler. Hayat böyle sürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te fidan, Bayındır’da çiçekçilik, Urla Bademler’de süs bitkisi, Kiraz’da peynir üzerine alım garantili kooperatif kurdurarak bu yörelerde yaşayan insanlara hayat güvencesi sağlamıştı. Şimdi Beydağlı mısır üreticileri de bu kervana dahil oldu. CHP, Ege’de kırsal kesimden önemli ölçüde oy alıyor. Bunun bir sebebi de çiftçi ve köylüyle yakın temas kurması...

AZİZ

Balyoz davasından hapis yatarken kansere yakalanan emekli Amiral Cem Aziz Çakmak dün vefat etti. Sahte Balyoz planlarını önce Taraf gazetesine sonra savcılığa taşıyan muhabir Mehmet Baransu hapiste. Sahte planları hazırlayanlar ve hazırlatanlar kayıpta. Balyoz harekâtının medya üssü olan Taraf Gazetesi artık dağılma sürecinde. Çünkü söylediği yalanlar gazeteyi ezdi.

Balyoz komplosu başlarken bu gazetenin genel yayın yönetmeni neden ABD’deki işini bırakıp geldi ve gazetenin başına geçti. Bu tür sorular hâlâ askıda. Amiral Cem Aziz Çakmak ardında acılar bırakarak sonsuzluğa taşındı. En açık ve acı gerçek işte bu...

Erdoğan’ın hayatını konu alan dizi yapılacakmış!
Erdoğan’ın bütün sırlarını bildiğine göre
senaryoyu Fuat Avni yazmalı!

Akif Kökçe

KATÜR

Bilal Erdoğan, Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği ramazan karikatürleri sergisinin açılışına katılmış. Bir dönem Cafcaf isimli dergide mizah yazıları kaleme aldığını açıklamış. Bu arada karikatür üzerine düşüncelerini açıklamış:
“Malesef dünyada ve Türkiye’de karikatür dendiği zaman bizim için değerli ne varsa onun hırpalanması akla geliyor” demiş. Sormak gerekiyor:

- Biz derken kimi, hangi kesimi kastediyorsunuz?
- Sizin için değerli şeylerin başkaları için de değer ifade etmesi zorunlu mu?
- Herkes aynı değere inansa, tartışma kalmasa, siyasi mizah ve karikatür kalır mı?
- Karikatürlere kızmak yerine “değerleri” gözden geçirmek daha iyi olmaz mı?


Melih Aşık-Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları