loading
close
SON DAKİKALAR

'Bir Umut Yeter'deki ayrımcı ifadeler sebebiyle Kanal D'ye ceza

'Bir Umut Yeter'deki ayrımcı ifadeler sebebiyle Kanal D'ye ceza
Tarih: 12.10.2018 - 17:19
Kategori: Medya

Kanal D'de yayınlanan 'Bir Umut Yeter' dizisinde Çerkeslere yönelik ayrımcı ifadeler kullanılması sebebiyle RTÜK ceza verdi, Kanal D özür diledi.

Kanal D televizyonunda yayımlanan "Bir Umut Yeter" dizisinde yer alan ayrımcılık içeren ifadelerin Çerkesler tarafından tepkiyle karşılanmasının ardından Kanal D özür diledi, RTÜK ise kanala ceza verdi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), Kanal D’de yayınlanan "Bir Umut Yeter" dizisinde yer alan bir sahneyle ilgili olarak tepki göstermişti. KAFFED, kanal yönetimini söz konusu ifadeler nedeniyle Çerkeslerden ve kadınlardan özür dilemeye çağırmıştı. Kanal D’den konuyla ilgili olarak kamuoyu duyurusu yapıldı.

“Çerkes Sivil Toplum Örgütleri kurumsal kimliği altında bütün Çerkes toplumuna duyurumuzdur” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kanal D ekranımızda, 6 Ekim 2018 Cumartesi akşamı yayınlanan Bir Umut Yeter isimli dizimizin 2. bölümünde, Çerkes vatandaşlarımızın tepkisine sebep olan hususlar bulunduğunu kamuoyundan öğrenmiş bulunuyoruz. (...) Kanal D ve MF Yapım ailesi, senaristimiz Melis Civelek ve tüm oyuncularımız olarak hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan tüm Türkiye’yi sevgi ve saygıyla kucakladığımızı belirtmek isteriz. Konuyla ilgili tüm Çerkes vatandaşlarımız ve ilgili derneklerden, istemeden ve gözden kaçarak yarattığımız hassasiyet için özür dilemeyi borç biliriz. Kamuoyuna duyurulur.

Öte yandan, dün yapılan toplantıda konuyu gündemine alan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), söz konusu ifadeleri mevzuata aykırı buldu, ayrımcılık ve aşağılama suçlarından dolayı kanala  para cezası kesti. Buna göre, Kanal D Eylül ayı reklam gelirlerinin yüzde ikisini ceza olarak ödeyecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları