loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş, 19 Mayıs'ı İzmir'de coşkuyla kutladı

Birleşik Kamu-İş, 19 Mayıs'ı İzmir'de coşkuyla kutladı
Tarih: 19.05.2017 - 17:57
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde Konak'ta toplanan binlerce kişi, İzmir Marşı söyleyip sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde Konak'ta toplanan binler kişi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı'nı kutlamak için İzmir Marşı söyleyip sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

Yürüyüşe STK(ADD-İzmir Barosu,TGS Yurttaş Gurubu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Yönetimi, İlçe Başkanları, İlçe belediye başkanları da katıldı..Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törende ise Saygı duruşu ve İstiklala marşımızın okunmasının ardından CHP il gençlik kolları başkanı Gençliğe Hitabeyi alandakialrle okudu.Ardından Basın açıklamasını okumak için Birleşik Kamu iş konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer YİĞİT Güler kürsüye çıktı. Güler konuşmasına

“Bu ülkenin kurtuluşunun ve kuruluşunun kenti olan İzmir’den tüm Anadolu’yu selamlıyor ve sesleniyoruz! “ diyerek başladı. Güler daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü.
19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Atatürk'ün ülkemizi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak ülküsüyle Samsun'a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır.
19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz, kendi kaderini ellerine almış, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır.
Bu ruh ile Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış, milli egemenliğe dayanan, çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimiz kurulmuştur. Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin ve hakların teminatı işte bu büyük ruhtur.
19 Mayıs tarihini önemsizleştirmek, sıradanlaştırmak, takvimlerde bir yaprak haline getirmek isteyenler bu ruhu kavrayamamış acizler ile bağımsızlık, özgürlük ve milli egemenliğe dayanan demokrasinin düşmanlarıdır.
Bu zihniyet dün olduğu gibi bu gün de yenilmeye mahkûmdur.
Bu topraklar üzerinde yaşayanlar olarak milli bayramlarımızın; din, dil, ırk ayrımı olmaksızın bizlere bir ulus, bir ülke olduğumuzu daha iyi kavratan, hatırlatan günler olduğunu biliyor ve bu bilinçle bu özel günlerimize sahip çıkıyoruz.
Biz bugün burada kuvayi milliye ruhu ve o ruhun yüreklerimizde yaktığı ateşle toplandık. Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçilerinin Mustafa Kemal’le ve onun devrimleriyle bir hesabın olduğunun ve adım adım, bu hesaplaşmayı gerçekleştirmek istediklerinin farkındayız. Bu hesaplaşma Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Zübeyde annemize ve onların nezdinde tüm manevi değerlerimize hakaret etmeye vardı. İşte o alçaklara gereken cevabı birlik ve bütünlüğümüzü ortaya koyarak veriyoruz ve diyoruz ki
Topluma tüm gücüyle saldıran saltanat düşkünleri! Atamıza ve değerlerimize tüm çürümüşlükleriyle saldıran kara kirli yobazlar!
Sizler; boğun eğmeğe, esarete ve padişaha kulluğa razı olabilirsiniz.
Dün de sizin gibiler vardı.
Ancak;
Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Kula kulluk etmek yok! Boyun eğmek hele hiçyok !
Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kuvvacılara sözümüz var.
Bizler, İngiliz’e uşaklık eden Damat Feritler değil,
Bir ve bütün olarak;
Milli Mücadele için yurdun her köşesinden bir araya gelmiş,
Emperyalizmi bozguna uğratmış,
Bu topraklara ay-yıldızlı destanı yazmış bir millete önderlik eden ve “Esir Yaşamaktansa, Ölmeyi Tercih Ederim” diyen Mustafa Kemalleriz!
Değerli İzmirliler Ulusal Egemenliğimizin ve birliğimizin tehlikeye düştüğüCumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkmanın çok önemli hale geldiği günler yaşıyoruz. Bunun en önemli göstergesi Cumhuriyet rejiminin değiştirilmesi ve tek adamlık için 16 Nisan’da yapılan referandumdur.
Bildiğiniz gibi, anayasamıza ve uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen; OHAL yasakları altında, KHK’ların gölgesinde eşit şartlar sağlanmadan Partili Cumhurbaşkanlığı ve tek adamlık oylanmıştır.
Şimdi sizlere tek bir soru sormak istiyorum. Tek soruluk bir halk oylamasını da biz yapalım :
Meşru ve eşit zeminlerin olmadığı bir ortamda, aldığı kararlarla halkın tercihine gölge düşüren YSK’nın bildirdiği seçim sonuçlarına güvenmemiz sizce mümkün mü? O halde :Kimse yüzde 49 Hayır olarak açıklanan sonucu kabul etmemizi beklemesin..Kabul etmiyoruz. bu referandumun sonuçları meşru değildir. Tam kanunsuzluk nedeniyle hükmü yoktur, geçersizdir! OHAL kalkmalıdır., YSK üyeleri istifa etmelidir, YSK kanunsuzluğu geri alınmalıdır!,
Değerli İzmirliler ,19 Mayıs 1919’da yakılan Cumhuriyet meşalesini 2019’da yani tam yüz yıl sonra söndürmek isteyenlere, karşı bugün hepimiz Mustafa Kemaliz!
Bu inanç ve kararlılıkla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 98.yıldönümü kutlu olsun !
Atatürk Türkiye, Türkiye Atatürk tür” dedi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları