loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş açıklamasına polis müdahalesi

Birleşik Kamu-İş açıklamasına polis müdahalesi
Tarih: 25.10.2016 - 17:32
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 'Laiklik Anayasa’dan çıkarılmalıdır' sözleri nedeniyle Ankara Adliyesi’nde açtığı manevi tazminat davasının ilk duruşması görüldü.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik Anayasa’dan çıkarılmalıdır” sözleri nedeniyle Ankara Adliyesi’nde açtığı manevi tazminat davasının ilk duruşması görüldü.

Konfederasyonun “Laiklik; Özgür Birey ve Adam Olmaktır” pankartı açarak basın açıklaması yapmak istemesine polis müdahale ederek, izin vermedi. 

Ankara Adliyesi 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır..." şeklindeki laikliği hedef alan sözleri ve laikliği kaldırmaktan bahseden açıklaması nedeniyle Birleşik Kamu-İş ve Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük adına açılan tazminat davasının ilk duruşmasına Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreteri Mücahit Dede, bağlı sendikaların genel başkanları ve MYK üyeleri katıldı.

“Laiklik; Özgür Birey ve Adam Olmaktır” pankartı açan Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalarının yöneticileri adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi, ancak polisin “yasak” gerekçesiyle basın açıklamasına izin vermeyerek açılan pankarta müdahale etti. 

5 Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ön inceleme aşamasının tamamlandığı ilk duruşmada, Konfederasyon Avukatı Doğan Erkan, “Meclis Başkanı, Anayasa’nın değiştirilebilir bir maddesi değişsin demiyor, değiştirilemez ilke olan ‘Laiklik ilkesi’ çıkarılsın diyor. Bu sebeple bu sözleri bir haksız fiildir” dedi. Doğan, “Meclis Başkanı bu hedefleri hayata geçirme imkanına da sahiptir, bu nedenle de tüm topluma yönelmiş haksız bir eylem vardır” ifadelerini kullandı.

İsmail Kahraman’ın avukatı ise “husumet yokluğundan davanın reddedilmesi” talebin de bulundu, ancak mahkeme kabul etmedi. Tahkikat aşamasına geçilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 13 Aralık 2016 günü Saat 11.00’e erteledi. 
 
TBMM BAŞKANI LAİKLİK KALDIRILSIN SÖZLERİ ESEF VERİCİDİR

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “TBMM Başkanlığı koltuğunda oturan davalının, bu makamdan bu sözleri söyleyebilmesi esef vericidir. O makamdan, 29 Ekim 1923’te Şerri düzen, teokrasi ve hilafet kaldırılarak yerine çağdaş, laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur” dedi. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bu sözleri Meclis Başkanlığının verdiği güçle ve yetki ile söylediğinin altını çizen Kütük, “Yani sözlerini hayata geçirebilecek siyasal ve yönetsel güce sahiptir. Halkın özgürlüğünün teminatı olan Laiklik ilkesini Anayasadan çıkarabilecek güce sahip olan davalının eylemi tüm halka ve topluma yönelik bir haksız eylemdir. Bu nedenlerle, İsmail Kahraman’a Laiklik ilkesini hatırlatmak ve haykırmak, haksız fiilini mahkeme hükmü altına almak üzere, sembolik 50 kuruş Manevi Tazminat davası açmıştık” ifadelerini kullandı. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları