loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: Bir babayı intihara sürükleyen düzen kokuşmuştur

Birleşik Kamu İş: Bir babayı intihara sürükleyen düzen kokuşmuştur
Tarih: 22.09.2018 - 12:47
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu liseye giden oğlunun okul kıyafetini alamaması nedeniyle intihar eden baba haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Liseye giden oğlunun okul kıyafetini alamaması nedeniyle intihar eden baba haberine ilişkin yazılı açıklamada bulunan Birleşik Kamu İş, yaşanan olaya tepki göstererek siyasal iktidarın savurganlığının ve lüks hevesinin bedelini babaların ve işçilerin ödediğini belirtti. 

Birleşik Kamu İş'in yaptığı açıklamada "AKP düzeni, işçileri tahtakurusu şartlarına mahkum ederek isyan etmelerine neden olmaktadır; bu düzenin devamı da anne ve babaları çaresizliğe sürüklemektedir.  Bir babanın, çocuğunun ihtiyaçlarını alamaması nedeniyle intihar etmesi kabul edilemez" denildi. 

Birleşik Kamu İş'in intihar eden babaya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 "Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir süredir işsiz kalan ve bunalıma giren İsmail Devrim adlı emekçinin intihar etmesi aslında AKP düzeninin kokuşmuşluğunu göstermektedir.

İsmail Devrim, liseye giden oğlunun okul kıyafetini alamaması nedeniyle ne yazık ki hayatına son verdi. İsmail Devrim, çocuklarının zorunlu ihtiyaçlarını karşılamayan milyonlarca babadan sadece birisidir.

AKP iktidarı, okulların açılması ile birlikte birçok ailenin bütçesine ağır yük getirmektedir.

Siyasal iktidarın, savurganlığının ve bitmez tükenmez lüks hevesinin bedelini bu ülkenin babaları ve işçileri ödemektedir.  İşçiler çalışma şartlarına isyan etmekte, anneler ve babalar kara kara düşünmektedir. Anneler ve babalar, çocuklarının okul kıyafetlerini, yazı yazacak defter ve kırtasiye malzemesi alamayacak duruma getirilmiştir.

AKP düzeni, işçileri tahtakurusu şartlarına mahkum ederek isyan etmelerine neden olmaktadır; bu düzenin devamı da anne ve babaları çaresizliğe sürüklemektedir.  Bir babanın, çocuğunun ihtiyaçlarını alamaması nedeniyle intihar etmesi kabul edilemez.   

Ülkemizin emekçileri, yoksullukla boğuşurken yurttaşlarımız da geçim sıkıntısı yüzünden canına kıymaktadır. Bu intihar olayı AKP yöneticilerinin aklını ve vicdanını göstermektedir.

Bu düzeni ve bu aklı lanetliyoruz.  Buradan bir kez daha AKP iktidarına sesleniyoruz; bu pervasızlığın bedelini elbet soracağız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; ezilen ve itiraz eden tüm emekçilerin yanında yer alacağız. Ne olursa olsun insandan yana, emekten yana sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları