loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş: Görevimiz Mahmut Makal’ın ışığını bütün memlekete yaymaktır

Birleşik Kamu-İş: Görevimiz Mahmut Makal’ın ışığını bütün memlekete yaymaktır
Tarih: 11.08.2018 - 15:24
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş tarafından yayımlanan mesajda "Mahmut Makal’ın bilimsel, laik, çağdaş ve demokratik eğitim mücadelesini sürdürmek, ışığını tüm memleket yaymak görevimizdir. Anısını mücadelemizde en canlı biçimde yaşatacağız" denildi.

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Merkez Yönetim Kurulu, 88 yaşında hayata veda eden Köy Enstitülü eğitimci ve yazar Mahmut Makal'ın ölümünün ardından bir mesaj yayımladı.

Büyük edebiyatçı, toplumcu, gerçekçi sanatın ve köy edebiyatının en güçlü isimlerinden olan Makal'ın aynı zamanda eserleriyle, Türkiye'de öğretmen mücadeleleri ve direnişleri mirasına en büyük katkıyı yapan eğitim savaşçılarından biri olduğu vurgulanan mesajda "Görevimiz Makal'ın ışığını bütün memlekete yaymaktır" denildi.

Birleşik Kamu-İş'in mesajı şöyle:

"Ülkemizin en büyük edebiyatçılarından, toplumcu ve gerçekçi sanatın, köy edebiyatının en güçlü isimlerinden olan büyük eğitim savaşçısı Mahmut Makal’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Cumhuriyet’imizin büyük eğitim seferberliğinin köy enstitülerinde yetişen en değerli aydınlarımızdan Mahmut Makal, Anadolu köylerinde açlığa, yoksulluğa, cehalete ve karanlığa karşı açmış olduğu savaşla ve eserleriyle, öğretmen mücadelesinin, TÖS ve TÖB-DER direniş ve mücadelelerinin mirasına en büyük katkıyı yapan eğitimcilerimizden biridir.  Bize bırakmış olduğu mücadele mirası ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Mahmut Makal’ın bilimsel, laik, çağdaş ve demokratik eğitim mücadelesini sürdürmek, ışığını tüm memleket yaymak görevimizdir. Anısını mücadelemizde en canlı biçimde yaşatacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları