loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş hem kamu emekçisinin hem de üreticinin yanında

Birleşik Kamu İş hem kamu emekçisinin hem de üreticinin yanında
Tarih: 21.09.2017 - 12:40
Kategori: Sendika

Birleik Kamu İş fındık üreticilerinin isyanına kulak vererek Ordu-Giresun arasında yapılan Fındık için Adalet yürüyüşüne destek oldu.

Birleik Kamu İş fındık üreticilerinin isyanına kulak vererek Ordu-Giresun arasında yapılan Fındık için Adalet yürüyüşüne destek oldu.

Birleşik Kamu iş Konfederasyonu Fındık Üreticisi için başlatılan Adalet yürüyüşünde .Daha önce Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Haziran da Ankara Güven parktan başlattığı ve 9 Temmuzda İstanbul Maltepede büyük bir miting ile taçlandırdığı 25 günlük Adalet yürüyüşüne aralıksız destek veren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Tüm Yerel Sen Sendikası 26-29 Ağustos tarihlerinde de Çanakkale Eceabat ta yapılan Adalet kurultayınada katılmıştı.

Aynı Sendika şimdide Fındık üreticilerinin isyanına kulak vererek Ordu-Giresun arasında yapılan Fındık için Adalet yürüyüşüne destek oluyorlar. Birleşik Kamu iş Konfedarasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreter Mücahit Dede, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran , İzmir 1 Nolu Şube Sekreteri Özkan Felek ile Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Adalet yürüyüşüne destek olan sendikacılar 28 Eylül de Alaşehir’de yapılacak Üzüm için Adalet mitinginde de yer alacaklarını belirttiler.

Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran siyasal iktidarın fındık politikaları fındık üreticilerini zor durumda bıraktığını bu yüzdende Üreticinin mağdur olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fındık ülkemizin en değerli tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Türkiye dünyanın en büyük fındık üretici olmasına rağmen üretici hak ettiği emeği alamamaktadır. Fındık üreticisi de işçisi de sorunlarının çözülmesini beklemektedir. Çünkü üreticileri mağdur durumda fiyatlar üreticinin maliyetinin çok alında kalmaktadır. Fındık üreticiler ürettikleri fındığın karşılığını alamamaktan dertli bizde fındık üreticilerinin adil fiyat talebinin sağlanması ve sorunlarının çözülmesi amacıyla "fındığa adalet diyoruz" dedi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları