loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş sorumluların istifasını istedi

Birleşik Kamu-İş sorumluların istifasını istedi
Tarih: 16.03.2016 - 17:09
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu katliamın yaşandığı yere karanfil bırakmak ve sorumluları istifaya davet etmek amacıyla Kızılay Postanesinde buluşarak Başbakanlığa faks eylemi gerçekleştridi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu katliamın yaşandığı yere karanfil bırakmak ve sorumluları istifaya davet etmek amacıyla Kızılay Postanesinde buluşarak Başbakanlığa faks eylemi gerçekleştirdi. 

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, gerçekleştirdikleri eylemde şu açıklamayı yaptı.

''13 Mart Pazar günü, ülke olarak, daha öncekilerin gözyaşı kurumadan yeni bir acıyla kavrulduk. Bu kez terör Başkentimizin en merkezi yeri olan Kızılay’da yüzlerce sivil vatandaşımızı hedef aldı. Bu saldırılarda yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyoruz.

Akan kanların sorumlusu hiç kuşkusuz, emperyalist ülkeler ve küresel sermayenin çıkarları doğrultusunda dini veya etnik ayrılıkçılık temelinde organize olmuş terör örgütleri ile onların işbirlikçileridir. Yine yanlış iç ve dış politikası nedeniyle AKP hükümetleridir. Bu nedenle vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlayamayan İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarının derhal istifa etmesi gerekir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarının istifasını, istifa etmedikleri takdir de görevden alınmaları için gerekenin yapılması talebiyle Başbakanlığa faks çekiyoruz.

Biliyoruz ki bu talebimiz vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümünün talebidir. Bu nedenle ilgililer istifa edinceye veya görevden alınıncaya kadar çeşitli etkinliklerle kampanyamız devam edecektir.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları