loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten bombalanan Meclise geçmiş olsun ziyareti

Birleşik Kamu İş'ten bombalanan Meclise geçmiş olsun ziyareti
Tarih: 28.07.2016 - 13:26
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yi makamında ziyaret ederek, darbe girişimi sırasında Meclisin bombalanması ve hasar görmesi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yi makamında ziyaret ederek, darbe girişimi sırasında Meclisin bombalanması ve hasar görmesi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “Meclis’in 15 Temmuz gecesi bombalanmış olması kurucu iradeye karşı yapılmış bir saldırıdır” dedi

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin ziyaretine Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Mali Sekreteri Ali Taştan, Büro-İş Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, Büro-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Yalın Kılıç, Büro-İş Genel Mali Sekreteri Binali Keskin, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş,Tarım Orman-İş Eğitim ve Dışişleri Sekreteri Medet Yücel, Eğitim-İş Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Gülfer Murat, Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Arap Mucur, Eğitim-İş 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Kavak ve Eğitim-İş 1 Nolu Şube Sekreteri Hızır İnan katıldılar.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, 15 Temmuz'un Türkiye’nin tarihi için unutulmaz olduğunu belirterek, "Meclis'in 15 Temmuz gecesi bombalanmış olması, kurucu iradeye, Cumhuriyet'imize, bağımsızlığımıza, demokrasimize ve özgürlüğümüze karşı yapılmış bir saldırıydı. Bu saldırıda da gerçekten bu ulus, o var olan değerlerini koruyabilmiş, o değerlere sahip çıkabilmiş, saldırılara karşı bir direnci gösterebilmiştir” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise demokrasilerde en büyük gücün silah değil millet olduğunun 15 Temmuz'da açık ve net şekilde ortaya çıktığını bildirdi. FETÖ'nün darbe girişimine direnişe değinen Hamzaçebi, "15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle şu bir kez daha çok açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır; demokrasilerde en büyük güç silah değil millettir." değerlendirmesinde bulundu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları