loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten Grevdeki madençilere destek

Birleşik Kamu İş'ten Grevdeki madençilere destek
Tarih: 28.05.2016 - 09:03
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Birleşik Kamu-İş Zonguldak İl Temsilcisi Metin Kahveci ve Sezai Karataş, Kilimli ilçesindeki açlık grevindeki işçilere destek ziyareti polisin kurduğu barikatlara rağmen engellenemedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Birleşik Kamu-İş Zonguldak İl Temsilciliği’nin Kilimli’de kömür ocağında maaşlarını alamadıkları için açlık grevi yapan işçilere destek verme ziyareti önce polis barikatına takıldı, daha sonra Konfederasyonumuzun açlık grevindeki madencilere destek olma kararlılığı polis barikatlarının yıkılmasına ardından madencilerle kavuşmasına sahne oldu.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Birleşik Kamu-İş Zonguldak İl Temsilcisi Metin Kahveci ve Sezai Karataş, Kilimli ilçesindeki açlık grevindeki işçilere destek ziyareti polisin kurduğu barikatlara rağmen engellenemedi. Bütün engellemeler rağmen polis barikatları yarılarak açlık grevindeki işçilere ve aileleriyle görüşüldü.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Kütük ve beraberindeki heyet, açlık grevindeki madencilerine destek vermek istemesi polis tarafından önce engellendi. Ocağa birkaç kilometre kala TOMA’larla yolu kesilen Konfederasyonumuzun polis ilerlemesine izin vermedi. Ancak tüm engellemelere rağmen polis barikatları yıkılarak açlık grevindeki madencilerle buluşuldu.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, kömür ocağından maaşlarını alamayan işçileri desteklemek ve ziyaret etmek istediklerini belirterek, “polis barikat kurarak, işçileri ziyaret etmemizi engelledi. Bu anlayış kabul edilemez. Ancak tüm polis barikatlarına rağmen emekçi kardeşlerimizle buluşmamız engellenemedi” dedi.

Emekçilerin kazanılmış ve alın teri dökerek hakları olan paralarının ödenmemesi kabul edilemez diyen Kütük, “ Maden ocağındaki işçilerin ve ailelerin sonuna kadar yanındayız. İşçilere güvenceli iş imkanı sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Zonguldak’ta maden işçilerinin maaşlarını alamadıkları için başlattığı ocaktan çıkmama eylemi ve açlık grevi 9. gününe girdi.

Vişne Haber Ajansı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları