loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş'ten Kahraman'a 50 kuruşluk dava

Birleşik Kamu-İş'ten Kahraman'a 50 kuruşluk dava
Tarih: 27.04.2016 - 13:51
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikaları TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında, 'Laiklik Yeni Anayasada Olmamalıdır' sözleri sebebiyle suç duyurusunda bulunarak 50 kuruşluk tazminat davası açtı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikaları TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında, “Laiklik Yeni Anayasada Olmamalıdır” sözleri sebebiyle suç duyurusunda bulunarak 50 kuruşluk tazminat davası açtı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, MYK üyeleri Mücahit Dede, Barış Düdü ve bağlı sendikaların yöneticileri ve şube yöneticileriyle birlikte Ankara Adliyesi önünde toplandı. Konfederasyon üyeleri “Laiklik Özgür Adam ve Birey Olmaktadır” pankartı açıp, “ 50 Kuruşluk Kahraman” dövizleri taşıdı. 

“MECLİS BAŞKANI ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ”

Üyeler adına basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bir konferansta Laiklik üzerine sözlerini anımsatarak tepki gösterdi. 
 
TBMM Başkanı seçilen Kahraman’ın Meclis’te yaptığı yemini hatırlatan Kütük, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Anayasa'nın 24. Maddesinin son fıkrasına göre Meclis başkanı Anayasal suç işledi. TBMM Başkanlığı koltuğuna oturan davalının, bu makamdan bu sözleri sergileyebilmesi esef vericidir. O makamdan şerri düzen, teokrasi ve hilafet kaldırılmış, demokratik, laik, sosyal hukuk ve cumhuriyet düzeni inşa edilmiştir. Bu nedenlerle İsmail Kahraman'a Laiklik ilkesini hatırlatmak ve haykırmak, haksız fiilini mahkeme hükmü altına almak üzere sembolik 50 kuruş manevi tazminat davası açıyoruz.”

Genel Başkan Hasan Kütük ve beraberindekiler daha sonra Adliye içerisine girerek TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları