loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Metal-İş 25. yaşını kutladı

Birleşik Metal-İş 25. yaşını kutladı
Tarih: 05.09.2018 - 14:24
Kategori: Sendika

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'na bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, 25. yaşını kutladı.

1993 yılında Türkiye Maden-İş Sendikası ile Türkiye Otomobil-İş Sendikaları'nın birleşmesiyle kurulan Birleşik Metal-İş sendikası, kuruluşunun 25. yılını bir etkinlikle kutladı.

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi A Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Hasan Karayol ve Mustafa Karaçeper sahne aldı.

Etkinlikte Sendika'nın 25. yılı için hazırlanan "Birlikten Doğan Güç" belgeseli de izlenildi.

Gecede konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, şunları söyledi:

"Birleşik Metal-İş kurulduğu günden başlayarak, sınıf mücadelesinin geleneğinden devraldığı birikim ve sınıftan aldığı güçle adım adım ilerleyerek yürüdü hedefine. Türkiye’nin o zorlu günlerinde işçi haklarından taviz vermeden, geri adım atmadan, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığı anlayışını, sendikal hareketin içinde devam ettirmeye çalıştı. Ama kolay değildi bu. Bocaladığımız, sendelediğimiz zorlandığımız günlerimiz de oldu. Ama pusulamız belliydi; işçi sınıfına ve sınıf mücadelesine olan inancımız, sendikal ilkelerimize olan bağlılığımız, bizi hep ayakta tutan unsurlar oldu. İşte bu inanç ve anlayışla köklerine daha güçlü dayanan bu gövde, büyümesini de, verimliliğini de artırarak gelişmesini hızlandırdı. Tazelenen güç ve kuruluş ayarlarına sadakatle birlikte, günün koşullarına uygun yapılan yeni işlerle, attığı adımların meyvelerini de toplamaya başladı. Ama meyve dalın ucundaydı ve sizin Aşil’i topuğundan vurma gibi bir göreviniz vardı.

Köklü ve iddialı bir sendika olarak, hiçbir şeyi ıskalamadan hayatın tüm alanlarında var olmaya, insanların yaşamlarına dokunmaya çalıştık. Ötekileştirme ve kapitalizmin yoksullaştırma politikalarına karşı mücadeleyi üzerimize vazife edindik. Yani “yaşamımız boyunca hep yangına doğru koşan” bir sendika olduk. Neronlara karşı karıncalar gibi, ağzımızda bir damla suyla safımızı hep belli ettik.

Bu 25 yıllık birleşme tarihimizde, uzağındakilerce hep özlenen, üzerinde binlerce metal işçisinin ayak izinin bırakıldığı, yumuşak ve kutsal bir toprak gibi olduk. Başarının topyekün bir gayret ve kollektif çalışmayla geleceğine inandık, bir şeye daha inandık tüm benliğimizle, başkalarının hakları uğruna mücadele etmek, hatta kendininkinden vazgeçmek devrimci bir tutumdur.

Türkiye’nin bu toplumsal ve siyasal ikliminde Sendikamızın 25 yıllık yolculuğu sonunda, buralara gelmesinde herkes elinden gelen çabayı gösterdi. Bizler el etek öpmek yerine, yastığa başını huzurla koyabilmeyi, sizlerin ve tarihin önüne, gönül rahatlığı ile çıkabilmeyi önemseyen insanlar olarak, zorlukları yenecek güce, baskılara dayanacak sabra, her türlü engeli aşacak tecrübeye sahibiz.

Biz çoğaldık, biz geliştik, biz güçlendik. Ve böylece birlikten doğan güce dönüştük. Ve inanıyoruz ki daha da güzel günler göreceğiz. Ve and olsun kibu sendika hep “bir varmış” olacak hiç kimseye “bir yokmuş” dedirttirmeyeceğiz. Taşlar ne kadar dirense de ırmak akıp gidecektir. Çoğalmaya, gelişmeye ve güçlenmeye tarihsel ve sınıfsal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Emanete hiyanet etmeden…"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları