loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Metal-İş: Ancak firavunlar bu kadar zalimdi

Birleşik Metal-İş: Ancak firavunlar bu kadar zalimdi
Tarih: 18.09.2018 - 16:14
Kategori: Sendika

Birleşik Metal-İş'ten yapılan açıklamada "Bu ülkenin insanlarına, emekçilerine reva görülen bu tutumu, haksızlığa, adaletsizliğe, sömürüye dur demek adına tüm kamuoyu nezdinde şiddetle kınıyor ve inşaat işçileriyle dayanışma içinde olduğumuzu deklare ediyoruz" denildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası, İstanbul'daki 3. havalimanı inşaatında 14 Eylül'de eylem başlatan, kötü çalışma koşulları ve ücretlerinin düzensiz ödenmesini protesto eden işçilere destek açıklaması yaptı.

Sendika'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Üçüncü havalimanı inşaatında çalışan işçiler tehlikeli ve kötü çalışma koşullarının yanı sıra ödenmeyen ücretleri nedeniyle başlattıkları protesto eylemlerinden dolayı şiddete maruz kalıp, gözaltına alındılar.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı havaalanlarından birini inşa etmekle övünenler, bu inşaatı yapan, alınteri döken ve bu uğurda canlarını tehlikeye atan ve hatta yitiren işçileri 18. Yüzyıl koşullarında çalışmaya mahkum etmektedirler.

Tahtakurularıyla dolu yataklarda, banyo ve tuvalet olanaklarının son derece sağlıksız ve kısıtlı olduğu, çalışma sürelerinin uzun, ücret ödemelerinin ise sürekli geciktiği bir ortamda çalışmaya zorlanan işçiler, haklarını istediklerindeyse ya işten çıkarılmakta ya da çeşitli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır.

İşçiler haklarını aradıkları için işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesini istiyorlar. Bunun yanı sıra, duş ve tuvalet imkanlarının sağlandığı yatakhanelerde tahtakurusu olmayan yataklarda uyumak, doyurucu bir yemek talep ediyorlar.

Hükümet ise bu istekleri yerine getirmek yerine işçilere saldırmayı yeğlemektedir. Üstelik bununla da yetinmeyerek, böylesine temel insani taleplerinin bile karşılanmaması üzerine son çare olarak işi bırakan işçileri cezalandırmak adına, kolluk güçlerini görevlendirerek yavuz hırsızlık yapmaktadır.

21. yüzyılda neredeyse firavunlar dönemindeki Mısır Piramitleri’nin yapımında kullanılan kölelerin koşullarını aratmayan bir ortam yaratanlar halka zulüm etmeyi artık bir alışkanlık haline getirmişlerdir.

Ancak AKP hükümeti her zaman olduğu gibi yaptığı onca haksızlığı ve adaletsizliği normalleştirip hakkını arayanları suçlamayı tercih etmektedir.
Havalimanı inşaatı işçilerinin gözaltına alındığı gün, anayasal haklarını kullanıp sendikalı oldukları için işten atılan Cargill işçileri de aynı biçimde gözaltına alınmış temel hak ve özgürlükler bir kez daha yerle bir edilmiştir.

Halkına zulmetmeyi maharet sayanlar, buna isyan edeni de zemmetmekten (iftira atmaktan) geri durmamaktadırlar. Biz zulme de zulmedene de kimden gelirse gelsin karşıyız. Bu ülkenin insanlarına, emekçilerine reva görülen bu tutumu, haksızlığa, adaletsizliğe, sömürüye dur demek adına tüm kamuoyu nezdinde şiddetle kınıyor ve Birleşik Metal-iş Sendikası olarak inşaat işçileriyle dayanışma içinde olduğumuzu deklare ediyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları