loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın ilk genel başkanından açıklama

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın ilk genel başkanından açıklama
Tarih: 26.09.2016 - 14:16
Kategori: Sendika

Birleşik Metal İş Sendikası'nın ilk genel başkanı Ali Rıza İkisivri, Birleşik Metal-İş Sendikasının 23. yılı dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Birleşik Metal İş Sendikası'nın ilk genel başkanı Ali Rıza İkisivri, Birleşik Metal-İş Sendikasının 23. yılı dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 

Ali Rıza İkisivri'nin yaptığı açıklama şöyle: 

"Birleşik Metal-İş sendikası 4-5 Eylül 1993 tarihinde delegelerin iradesi ile ana doğrultuları tarif edilen sendikadır.

Birleşmenin misyonu inkar edilerek, tasfiye edilmek suretiyle, kimi taklitlerle yürüyen egemen olan anlayışla başarıya ulaşamaz.

Çünkü; Birleşik sendika soylu mücadele geleneği olan T.Otomobil-iş ve T.Maden-iş gibi iki sendikadan oluşan ulu bir çınardır.

Birleşik sendikanın bütün sembolleri ve ilkeleri her iki sendikanın toplanan 4-5 Eylül 1993 tarihli genel kurul delegelerinin iradesiyle karar altına alınmış ve tarihe mal edilmiştir.

Genel anlamda üç temel başlıkta özetlenebilecek konularda uzun müzakereler yapılmış ve karara bağlanmıştır.

1- Birleşmenin hassasiyeti ve birleşmenin yasal anlamda hangi sendikanın tüzel kişiliğinde gerçekleşeceği hususu (Bu Otomobil-iş’te olmuştur. Birleşme sonrası Otomobil-iş isim değişikliği yaparak Birleşik Metal-iş adını almıştır.)

2- Birleşmenin amacı; iki köklü geçmişten güçlü bir sendika yaratmaktır ve bu birleşme birinci yılında metal işçileri arasında yüksek düzeyde beklenti ve prestij yaratmıştır.

3- Birleşmenin hedefi; birleşen kadroların birlikte dayanışma içinde yapacakları mücadele ile yüzbinleri örgütlemek, iş kolunda belirleyici sendika olmaktı. İlk dönemde doğru örgütlenme planı ve stratejik yoğunluklu iş yerlerinde çalışmalar sürdürülmüştür.Ancak başarıya ulaşamamıştir.

Soru şu; Birleşmenin amacı ve hedefi gerçekleşmekte midir?

Cevap Maalesef ki hayır.

Sebeplerini, çalışmasını yapmakta olduğum kitapta tüm detayları ile ileride anlatacağım.

Ancak, Birleşik sendikanın kurucu ilk genel başkanı sıfatı ile birleşmenin 23.yılı nedeni ile tekrar belirtmek isterim ki tarihte yerini almış olaylar ve şahsiyetler yaptıkları ile anılırlar. Çarpıtmayla inkarla kayıtlara geçmiş olan gerçekler değiştirilemez olduğu gibi, taklitçilik yöntemi ise tarif edilemez durumdur.

Bunları yapanlar saygınlık kazanamazlar. Ancak vefasızlıkla anılırlar. Bu gibi görev anlayışına sahip olanlar görevlerinden sonra yalnızlığa mahkumdurlar.

Birleşik metal iş sendikasının gerçekten başarısını isteyenlerin, birleşmenin ana doğrultuları belgesini, birleşme protokolünü ve 4-5 Eylül 1993 tarihinde Mecidiyeköy Kültür merkezinde gerçekleşmiş olan genel kurul tutanaklarını incelemelerini öneririm."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları