loading
close
SON DAKİKALAR

Bitirme projesi!

Bitirme projesi!
Tarih: 27.09.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Yani nitelikli eğitimi bitirmek... Proje okulu adı verilen uygulamanın başka makul amacı görünmüyor...

Güzel sanatlar lisesi öğretmenleri arıyor, ağlamaklı sesle:
- Okulumuzdan 36 müzik ve resim öğretmeni başka okullara gönderiliyor, diye yakınıyorlar, bizler resim, müzik gibi dallarda uzmanlaşmış öğretmenleriz, gideceğimiz okul olmadığı gibi yerimize aynı kalite ve birikimde hocalar bulmaları da mümkün değil...

Amaç da sanırız bu... Yani nitelikli eğitimi bitirmek...
Proje okulu adı verilen uygulamanın başka makul amacı görünmüyor...
Ankara Fen Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Vefa Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi gibi Türkiye’nin en başarılı 56 okulunu MEB iki yıl önce proje okulu ilan etti. Bu okullarda atamaları doğrudan bakan yapacaktı. Önce müdürler değiştirildi. Atamaların yol açtığı tepkileri geçen yıl İstanbul Lisesi örneğinde gördük.
Bu yıl da okullar açıldıktan sonra yayımlanan genelge ile 8 yıl ve üzerinde görev yapan öğretmenlerin 23 Eylül’e kadar tayin istemeleri bildirildi, istemeyenlerin “resen” atanacağı açıklandı... Bu uygulamayla bu seçkin okullarda öğretmenlerin en az yarısı yerinden ediliyor...
Kimdir bu öğretmenler? O okullara seviye kazandıran eğitimciler ...
Böyle bir kararın amacı başarılı sistemi parçalamaktan başka ne olabilir?
Peki sebep? Sebep olsa olsa bu okulların laik ilkelere bağlı eğitim vermesidir. Bakanlığın çağa uygun eğitimden rahatsız olmasıdır.
Başka sebep varsa lütfen açıklansın biz de öğrenelim...

Yasin ne yapardı!

Yalova’da kamptayken 15 Temmuz gecesi komutanları tarafından “Tatbikat var” yalanıyla kandırılıp ellerine silah verilerek otobüslerle İstanbul’a getirilen 500’e yakın Hava Harp Okulu öğrencisi “darbeci” oldukları gerekçesiyle iki aydır hapiste yatıyor. Anne, baba ve yakınları da iki aydır kapı kapı dolaşıp çocuklarının masum olduğunu anlatmaya çalışıyor. Onlardan bir grup dün Meclis’te, CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin odasındaydı. İnce, tamamına yakını öğrenci annesi olan gruba, parti ve şahıs olarak ellerinden geleni yapacakları sözünü verdikten sonra AKP’ye de gidip gitmediklerini sordu. Soruyu, annelerden biri (adı bizde saklı) şöyle yanıtladı.
- Gitmesine gittik ama çok da üzüldük...
- Neden?
- Bundan bir ay kadar önce Genel Merkez’de Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay’a gitmiştik. Bu kişi çocuklarımızı peşin peşin darbecilikle suçladıktan sonra, laf olsun diye, ‘Ne yapabilirim ki?’ diye sordu. Ben, ‘Lütfen biraz empati yapın efendim. Kendinizi benim yerime, çocuğumu da çocuğunuz yerine koyun’ dedikten sonra ‘Sizin çocuğunuz benimkinin durumunda olsaydı ne yapardınız? diye sordum. Yasin Bey’in buz gibi bir yüz ifadesiyle verdiği cevap şu oldu;
- Benim çocuğum darbeci olsaydı onu kendi ellerimle keserdim...

ŞEHİT

Ölüm, savaş, terör, patlama, darbe, şehit... Hayatımız bu haberlerle sarılıp sarmalanıyor.
Dün de bu satırlar yazılırken 10 şehit haberi gelmişti.
Güneydoğu’-
daki savaş nasıl duracak? İktidarın bir politikası görünmüyor. Genelkurmay Başkanı bütün teröristleri temizlemekten söz ediyor. Mümkünmüş gibi...
Oysa ABD’den, Irak’tan ve Barzani’den Kandil dağındaki PKK liderlerini istemek. Eğer güçleri yetmiyorsa bu işi Türk ordusunun üstlenmesi... Yapılması gerekenin bu olduğu yıllardır yazılıp çiziliyor. Ankara Rakka’ya, Musul’a girmekten söz ediyor ama Kandil’den söz etmiyor, resmi görüşmelerde Kandil’in masaya getirildiğini de duymuyoruz. Çözüm için nasıl bir mucize bekleniyor acaba?

Sözleşmeli öğretmen sınavında adaylara:
“Reis deyince aklınıza kim geliyor” diye sorulmuş!
İşin tuhafı:
“Piri Reis, Uluç Ali Reis, Turgut Reis, Temel Reis” diyenler sınavda çakıyor.
Akif Kökçe

SERVİS

AKP Meclis Grup Başkanvekili, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz başta olmak üzere 10 dolayında AKP milletvekilinin Pensilvanya’da Fetullah Gülen’le çektirdikleri fotoğraf dün Sözcü’de yayımlandı. CHP’li Mahmut Tanal anlattı:
“AKP Aksaray il örgütünden birileri bu fotoğrafın sosyal medyada yayınlandığını görür görmez İlknur İnceöz’ü haberdar ediyorlar. İlknur Hanım olayı öğrenince fena halde sinirleniyor, fotoğrafı sosyal medyaya kimin servis ettiğinin araştırılmasını istiyor. Bu şahsın banka memuru Emrah Yılmaz olduğu anlaşılınca harekete geçen polis Emrah Yılmaz’ı yakalayarak, gözaltına alıyor. İki gün tutuyor. Emrah Bey, ABD’de Gülen’in elini öpenlerden daha fazla suçlu sayılıyor.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları