loading
close
SON DAKİKALAR

Boko Haram: 219 kız evlendirildi

Boko Haram: 219 kız evlendirildi
Tarih: 01.11.2014 - 13:43
Kategori: Dünya

Boko Haram Lideri Abubakar Shekau, kaçırılan 219 kız öğrencinin İslam'ı kabul etmeye zorlanarak evlendirildiğini açıkladı...

Açıklamayı, kızları kaçıran Boko Haram’ın lideri Abubakar Shekau yaptı. AFP’de yayınlanan videoda Shekau, “200 Chibok kızının İslam dinine geçtiğini bilmiyor musunuz? Kur’an’ın 2 sûresini ezberlediler. Onları evlendirdik. Şu an evlerindeler” dedi. Shekau ayrıca ellerinde bir Alman vatandaşının da olduğunu da belirtti.

Evrensel'de yer alan habere göre, Shekau, Nijerya hükümetiyle ateşkes anlaşması yaptıkları iddialarını “yalan” olarak niteledi. Nijerya hükümeti 17 Ekim’de yaptığı açıklamada örgütle çatışmaları bitirmek üzerine anlaştıklarını ilan etmişti. Aynı açıklamada Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, kaçırılan okul kızlarının serbest bırakılması konusunda da bir anlaşmanın olduğunu öne sürmüştü.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Çad’ın başkenti Ndjamena’da sürdürüldüğü iddia edilen ateşkes görüşmelerine ilişkin Shekau şunları söyledi: “Kimseyle pazarlığa oturmadık. Bu bir yalan. Kimseyle pazarlık yapmayacağız. Bizim pazarlıkla ne işimiz olur. Allah yapmamamızı emretmiştir.”

Öte yandan ülkede Boko Haram saldırıları da sürüyor. Dün ülkenin kuzeyindeki Gombe kentindeki bir otobüs durağına yapılan üç saldırıda en az 8 kişi yaşamını yitirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları