loading
close
SON DAKİKALAR

Bölünen Cerrahpaşa'ya 46 gündür rektör ataması yapılmadı

Bölünen Cerrahpaşa'ya 46 gündür rektör ataması yapılmadı
Tarih: 03.07.2018 - 15:19
Kategori: Eğitim

AKP hükümeti, üniversitelerin bölünmesinin ardından İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi’ne henüz bir rektör atamadı.

AKP’nin kanunuyla, başta İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi olmak üzere 10 üniversite bölündü.

Bölünme kararıyla birlikte İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, üniversiteden ayrıldı ve bazı fakültelerin de bünyesine dahil edilmesiyle İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi oldu.

REKTÖRÜ OLMAYAN ÜNİVERSİTE

Üniversitelerin bölündüğü dönemde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 30 Haziran ve 1 Temmuz’da üç oturum halinde yapıldı. Öğrenciler, tercihlerini yapmak için sınav sonuçlarını beklemeye başladı.

Fakat kanunun Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girdiği 18 Mayıs’tan bu yana çözülemeyen bir sorun öğrencilerde belirsizlik yaratıyor.

YÖK’ün rektör atama ilanına çıkmasına rağmen, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi’ne henüz bir rektör atanmış değil.

Peki, henüz rektörü dahi olmayan üniversitede, eğitim hayatı nasıl başlayacak, üniversite kendisini yeni döneme göre nasıl hazırlayacak, öğrenciler tercih yaparken ne düşünecek merak konusu.

Zira İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi'nin rektörlüğünü halihazırda bölündüğü İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak vekaleten yürütüyor.

ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİ ANAYASA MAHKEMESİ GÜNDEMİNDE

Bu arada CHP, üniversitelerin bölünmesine yönelik hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerin bölünmesine imkan tanıyan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin ilk incelemesini 5 Temmuz'da yapacak.

 

Kaynak : Odatv

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları