loading
close
SON DAKİKALAR

Boşnak modacı Müesser Kurt’tan Bursa’da Balkan rüzgarı

Boşnak modacı Müesser Kurt’tan Bursa’da Balkan rüzgarı
Tarih: 12.04.2018 - 17:17
Kategori: Magazin

Ünlü Boşnak moda tasarımcısı Müesser Kurt, Balkan yöresine ait tasarımlarını Bursa Fashion Week’te moda dünyası ile buluşturdu.

Kurt, sırma ve kasnak işlemelerini geleneksel Türk kıyafetlerine uyarlayarak hazırladığı özel tasarımlarını modaseverlerin beğenisine sundu.

Bursa Fashion Week’te adeta bir Balkan rüzgarı estiren Kurt, tasarladığı kıyafetlerde iğne işi, tığ ve çiçek oyalar kullanarak, defilede Hıdırellez, doğanın uyanışı ve ilkbahar konularını işledi.

Koreogafisini Asil Çağıl’ın yaptığı defilede; Sema Şimşek, Tuğçe Sarıkaya, Açelya Kartal, Yağmur Ayaz ve Tuğçe Aral gibi tescilli modeller podyuma çıktı.

Bursa Fashion Week’e katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Modacı Müesser Kurt, “Balkan kültürünü ve balkan yöresine ait tasarladığım kıyafetlere günümüz yorumunu katarak farklı bir konsept oluşturdum. Bu kıyafetler benim için çok önemli. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım tasarımlarımı moda dünyası ile buluşturduğum için çok heyecanlıyım. Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı Bursa’da gerçekleşen moda haftasında Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin sağladığı destek için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları