loading
close
SON DAKİKALAR

Boyadan yanan saçlar nasıl düzeltilir?

Boyadan yanan saçlar nasıl düzeltilir?
Tarih: 04.03.2015 - 16:55
Kategori: Kadın

Boyadan yanan saçlar zamanla canlılığını kaybederek kötü bir görüntü alıyor. İşte yıpranmış saçlarınızın daha bakımlı görünmesini sağlayacak bakım önerileri...

Boyadan yanan saçlar zamanla canlılığını kaybederek kötü bir görüntü alıyor. İşte yıpranmış saçlarınızın daha bakımlı görünmesini sağlayacak bakım önerileri...

Klora ve saç boyasına çok maruz kaldığınız zamanlarda saçlarınız yıpranmaya başlar. Bu yıpranmayı kırılmalar ve akabinde saçın yanması takip eder. Saçınızın yanması; kırıkların saç diplerinden uçlarına kadar her alanda olması, saçınıza dokunduğunuzda keçe tüyü düşüncesi vermesidir. Bilhassa boyalı, ısıtıcıya çok maruz kalan sürekli fön çekilen saçlar da bunun yaşanması daha çok görülmektedir.


Saça sürekli dışarıdan müdahale olması ısıtılması ve bir anda tekrar soğutulması saçın bir süre sonra yorulmasına sebep olur. Saçın yorulması yanmasından bir önce ki evredir. Bu süreçte saç artık vermek istediğiniz şekli almayacaktır, kuruma süresinde direkt olarak kabaracaktır ve dışarıya hoş bir görüntü sunmayacaktır. Saçın yanması bir anda olduğundan daha önceden onarma gibi bir şansınız maalesef ki olmayacaktır. Kuaförde veya evde yapacağınız yanlış bir işlem bir ton koyu boya veya fazla ısınmış saç bir anda yanabilir. Saçın kurtarılmasına yönelik olacak işlemler bu aşamadan sonra başlar.

Jojoba yağı maskesi

Malzemeler

4 yemek kaşığı jojoba yağı 2 çay kaşığı biberiye yağı 1 çay kaşığı ıtır çiçeği yağı Hazırlanışı Bütün malzemeyi kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı nemli haldeki saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.

15 dakika saçınızda bekletin ve şampuan ile durulayın.

Yumurta maskesi

Malzemeler

1 adet yumurta 2 çay kaşığı kayısı yağı 5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı Hazırlanışı Önce yumurtayı iyice çırpın daha sonra kalan malzemeyi yumurtaya ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç uçlarına yoğunluk vererek bütün saçınıza sürün.

Saç diplerinize masaj yaparak sürdüğünüz karışımı 20 dakika saçlarınızda bekletin ve saçınızı şampuanla yıkayın.

Muz maskesi

Malzemeler

1 adet muz 1 yemek kaşığı bal Hazırlanışı Püre haline getirdiğinizin muzun içine balı ekleyin ve iyice karışın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza eşit şekilde yedirin.

20 dakika beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın ve şampuanla yıkayın.

Not: Maskeleri hafta 2-3 kere uygulayabilirsiniz.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları