loading
close
SON DAKİKALAR

Bu da inşaat işçilerinin işgal lansmanı!

Bu da inşaat işçilerinin işgal lansmanı!
Tarih: 21.10.2018 - 17:32
Kategori: Sendika

İstanbul, Bostancı’da 27 gündür alacakları için şantiyede işgal eylemi gerçekleştiren 15 inşaat işçisi direnişlerinin medyada yer bulmaması üzerine farklı bir yönteme başvurdu.

İnşaat firmalarınca elit projelerin medyada haber olması için 5 yıldızlı otellerde devasa bütçelerle kuş sütünün eksik olmadığı mükellef kahvaltı sofralarıyla düzenlenen lansmanların bir benzerini verilmeyen emeklerinin karşılığını almak için şantiyede gerçekleştirdiler. Yer şantiye, düzenleyenler alacaklarını alamayan işçiler, proje işgal olunca, lansman da haliyle çok farklı oldu. İnşaat malzemelerinden oluşturulan bir masada ve oturma yerlerinde işçilerin karınca kararınca ortaklaşa marketten aldıkları kahvaltılıklar bol çay ve sıcak dostça sohbetler eşliğinde tüketilirken, işgalin amacı aktarıldı.

Gazeteci Halil Burak Öz'ün aktardığına göre işçilerden Taner Mutlu, Köroğlu İnşaat tarafından yaptırılan ve hemen hemen bitmek üzere olan şantiyeden 4 ila 6 ay arasında değişen alacakları bulunduğunu söyledi. 15 işçinin işgal eyleminde yer aldığını belirten Mutlu, müteahhidin herkese borç takıp, battığını belirterek alacaklarını vermekten kaçındığını iletti.

  İşçilerden Raif Yılmaz da toplan  260 bin TL civarında alacakları için  toprak sahipleriyle anlaşmaya çalıştıklarını, tepeden tırnağa kendilerinin yaptığı 6 katlı 15 daireden oluşan binada her biri 1 milyon TL civarında olan sadece bir daire satılırsa haklarını alabileceklerini kaydetti. İşçiler kahvaltının sonunda topluca, 3. Hava limanı direnişine de selam yollamayı ihmal etmezken, havalananı direnişi nedeniyle tutuklanan meslektaşlarının ve sendika yöneticilerinin serbest bırakılmasını talep etti. İşçiler yurttaşlara da 3. Hava limanından sonra fiili tek direniş olan direnişlerine destek olma çağrısı yaptı. 

ÜYE YORUMLARI

murat sert

sayın, istanbulgerçeği ekibi, emeğe duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim

21.10.2018, 19:15
Yorum Yap

Facebook Yorumları