loading
close
SON DAKİKALAR

Buldan: Leyla Güven açlık grevine devam edeceğini söyledi

Buldan: Leyla Güven açlık grevine devam edeceğini söyledi
Tarih: 25.01.2019 - 14:35
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açlık grevini sürdürdüğü Diyarbakır Cezaevi'nden tahliye edilen Hakkari Milletvekili Leyla Güven'le bir araya geldi.

Diyarbakır Cezaevi'nden tahliye edilen Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in evinde bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ziyaretin basın emekçilerine kısa bir değerlendirmede bulundu. Buldan, basın açıklamasında Leyla Güven'in açlık grevine devam edeceğini ilettiğini söyledi. Buldan'ın kısa konuşmasından öne çıkanlar şöyle:  

"Sevgili Leyla Güven biraz önce tahliye oldu. Kendisini evine getirdik. Biraz önce kısa da olsa görüştük kendisiyle. Kendisinin mesajını iletmek isterim. Açlık grevinin 79’uncu gününde kendisiyle dayanışma içinde olan herkese sonsuz teşekkürlerini iletti. Yurt içinde ve yurt dışında çok ciddi dayanışma mektupları ve mesajları aldığını ifade etti. Bu mesajların ve dayanışmanın kendisini ayakta tuttuğunu belirtti. Çok güçlü ve çok moralli olduğunu söyledi. Ancak cezaevlerinde devam eden kendisinin de dahil olduğu açlık grevlerinin devam edeceğini belirtti. Çünkü talebi henüz yerine getirilmedi. 

Sayın Leyla Güven’in talebi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasına yönelikti. Sayın Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle düzenli görüşmeler yapması talebinin dikkate alınıp, bu görüşmeler başladıktan sonra ancak kararını değiştirebileceğini ifade etti. Leyla Güven'in açlık grevi devam ediyor. Evinde devam edecek. 

Bizim görüşme yapmamıza gerek yok, kendileri durumun farkında. Tüm cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var. Leyla Güven de içinde. Her şeyin farkında olan bir mekanizma işliyor. Bizim ayrıca görüşme yapmamıza gerek yok, bir an önce bu adımlar atılması yönünde karar alınmalı. Bunun dışında söylenecek bir şey yok. 

Dışarıdayım ama ruhum, vücudum ve maneviyatım içeride kaldı” diye ifade etti. Arkadaşlarını içeride bıraktığını, cezaevlerinde birçok insanın suçsuz yere bulunduğunu ifade etti. Çok duygusal bir an da yaşandı açıkçası. İçeriyi bırakıp dışarı çıkmak, kendisi açısından zor oldu ama sonuçta bir tahliye kararı var. Bu hukuken çok önce olması gereken bir şeydi. Ama bu durum hukukla ilgili değil zaten. Siyasi bir kararlar sonucu cezaevindeydi dolayısıyla bu tahliye kararına çok anlam biçmemek gerekiyor. Önemli olan tüm cezaevlerinde yaşanan hukuksuzlukların son bulması, Sayın Öcalan'la görüşmelerin düzenli bir şekilde yapılması"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları