loading
close
SON DAKİKALAR

Bülent Arınç’tan yeni parti açıklaması

Bülent Arınç’tan yeni parti açıklaması
Tarih: 17.04.2015 - 15:39
Kategori: Siyaset

AKP’deki faal siyasi hayatı 7 Haziran’da bitecek olan Bülent Arınç gelecek planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP’deki faal siyasi hayatı 7 Haziran’da bitecek olan Bülent Arınç gelecek planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, 11.’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte yeni parti kuracakları iddialarına yönelik soruya “Biz İdris Naim Şahin, Emine Ülker Tarhan değiliz, kendi kendine parti kurup sonra o partiden ayrılan biri değiliz” diye yanıt verdi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasi parti kuracağı ve kendisinin de bu oluşumda yer alacağı iddialarına da yanıt veren Arınç, “Benim ve sayın cumhurbaşkanının aktif siyasetten çekilmesi, Allah saklasın ki hiç kimsenin aklına da gelmemiştir. Bazı cirngözler hariç. Bunlar ayrılır ve başka bir parti kurarlar. Biz İdris Nam Şahin değiliz. CHP’den ayrılıp da parti kuran bir hanımefendi var onlardan değiliz" dedi.

Bursa'da 2011-2015 yılı Bursa yatırımları değerlendirme toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülke gündemine ilişkin soruları yanıtladı.
Bursa'da yerel basının önemine değinen Arınç, "Yazılarınız, haberleriniz güzeldi. Bizler eleştiriye hep açık insanlarınız. Eleştiri olmazsa olmazdır. Hem ifade özgürlüğü bakımından hem de daha iyisine ulaşmak bakımından yanlışları hataları görmek bakımından, insanın kedisini sorgulaması bakımından fevkalade önemlidir. Şimdilerde bazıları eleştiriye tahammül edemiyor ama eleştiri mutlaka olmalıdır. Eleştiri olmazsa insan olmaz, haber olmaz doğruluk olmaz, siyaset olmaz. Evet, siyasi görüş farklılıklarımız sebebiyle bazen de kişisel sebeplerle yanlış şeyler de yazıldı. Gönül koymadık" diye konuştu.

"TRİBÜNE ÇIKMIŞKEN SAHADAKIİ FUTBOLCUYA TALİMAT VERECEK HALİM YOK"

Bir gazetecinin 'siyasete nasıl devam edeceksiniz' sorusuna Arınç, siyasete, aktif siyaset olarak devam etmeyeceğini söyledi. Siyasetten kopmasının ve tamamen izole edilmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Arınç, şöyle devam etti: "Ben edepli bir adamım. Tribüne çıkmışken, sahadaki futbolcuya talimat verecek halim yok. Onları zevkle izlerim, takip ederim. Bana bir şey sorarlarsa cevabını veririm veya herhangi bir şekilde katkımı isterlerse uygun görürsem tabi, hemen atlamayıyım üstüne, kafama da yatarsa ' tamam ben bu işte varım' da diyebilirim. Bursa benim yabancım değil. Bursa'ya ilk geldiğimde bana misafir muamelesi yapanlar oldu. Ama ben bunların hepsinden daha çok Bursalıyım. Doğum yerim burası. Annem burada öldü. Ağabeyim burada yaşıyor. Ben biricik kızımı Bursa'ya gelin verdim. Bundan daha başka nasıl Bursalı olunur bilmem. Çok uzaktan gelmiş adamlar bize misafir muamelesi yaparken aklıma hep bunlar gelirdi. Bursalıyız. Bir ev sahibi olamadık ama ağabeyimizin evi var. Başımızı soktuğumuz bir polisevi var. Herhalde tekrar bizi alırlar. Oraya geleceğiz ve yeniden sizinle beraber olacağız."

"GÜL’ÜN DÜŞENCELERİNE SAYGI DUYUYORUM"

"Abdullah Gül'ün 'seçimde muhalefet partileri güçlenerek çıkacak" şeklindeki görüşüne katılıyor musunuz?" sorusuna ise Arınç şöyle yanıt verdi: "Sayın cumhurbaşkanımızın düşüncelerine elbette büyük saygı duyuyorum. Söylediği cümle şuydu. Bu seçimlerden muhalefet biraz daha güçlenerek çıkacak ama hükümette görevine tek başına devam edecek şeklindeydi. Bu düşünceleri yorumlamak bize düşmez. Abdullah Gül cumhurbaşkanlığımızı, başbakanlığımızı yapan Türkiye’nin dünyanın siyasetini çok iyi bilen bir insandır. Bu düşüncelerine çok büyük saygı duyuyorum."

"SABRIMIZI TAŞIRMASINLAR"

Arınç, "Abdullah Gül’ün başkanlığında yeni bir siyasi hareketin başlayacağı konuşuluyor. Böyle bir oluşumda yer alacak mısınız? Ak parti için özeleştiri yapacak olursanız neler söylersiniz?" sorusu üzerine de, bunların hiçbir zaman karşılığı olmadığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti: "Abdullah Gül, bir parti kuracakmış da bizde orada olacakmışsınız da işin maddi yapısı da düşünülüyormuş da falan da filan da. internette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız ama gerçek hayatta bunların bizim için kullanılması mümkün değildir. Biz belli dava için siyaset yaptık. Gün birlik parti kuranlardan değiliz. Benim siyasi çizgim -yanlış bulabilirsiniz- Milli Selamet’le Refah’la Fazilet’le devam etti. Fazilet kapatılırken biz Ak Parti’yi kurduk. Fazilet’in bir kısmı Saadet Partisi’ne gitti. Eğer fazilet kapatılmasaydı ben şahsen Ak Parti’de olur muydum? O ayrı bir konu. Anadolu’da bir tabir vardır. ‘Ayıpsız ayrılık’ diye. Yani karı koca geçinemezler, toplum içinde de boşanma hoş karşılanmaz. O zaman birisinden birisi ölürse ayıpsız ayrılık olur. Şimdi biz Ak Parti’yi kurduk ve bizim her şeyimiz, davamız, inancımız orada. Geleceğimiz orada. Neden çünkü Türkiye için yapılması gereken her şeyi biz Ak Parti’de yapacağız. Benim ve sayın cumhurbaşkanının aktif siyasetten çekilmesi, Allah saklasın ki hiç kimsenin aklına da gelmemiştir. Bazı cingözler hariç. Bunlar ayrılır ve başka bir parti kurarlar. Biz İdris Naim Şahin değiliz. CHP’den ayrılıp da a parti kuran bir hanımefendi var. Onlardan değiliz. Kendi kendine parti kurup da sonra, ‘Ben de bu partiden ayrılıyorum’ diyen Kütahya milletvekili vardı. İsmini unuttum, onlar gibi değiliz. Biz partimizi kurduk. Allah ömür verdikçe onun başarısı için çalışacağız. Eleştirmemiz gerekirse de Ak Parti’yi eleştireceğiz. Çalışmamız gereken yerde çalışacağız. Yani her şeyimizi onun içinde görüyoruz. Türkiye’nin siyasi partiler mezarlığına dönmesine izin vermeyeceğiz. Derseniz ki ‘Türkiye’de böyle bir ihtiyaç var. Sizlerde güzel adamlarsınız böyle bir siyaseti siz takip etseniz’ Hayır. Biz öyle insanlar değiliz. Biz ak partiden başka bir partiyi düşünemeyiz. Ak Parti’den başka yerde siyaset yapmayı düşünemeyiz. Biz farklıyız. İçimiz kan ağlasa bile biz Ak Parti için varız. Başka türlü birşey yapamayız. Yalnız bu konuyu da sık sık sorup sabrımızı taşırmasınlar. Biz Hazreti Eyüp aleyhüselam gibi sabırlı insanlar değiliz. 10 defa sorulursa bu, 11 incisin de de başka türlü cevap veririz. Kimse bizde bir delik açamaz. Bizim her şeyimiz ülkemiz ve Ak Parti’nin başarı içindir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları