loading
close
SON DAKİKALAR

Bursa'da 'Paralel Yapı' operasyonu: 38 gözaltı

Bursa'da 'Paralel Yapı' operasyonu: 38 gözaltı
Tarih: 09.02.2016 - 15:16
Kategori: Gündem

Bursa'da bugün, 'Paralel Devlet Yapılanması' kapsamında 20 kişiyi adliyeye çıkartan polis, benzer suçtan bir yemek şirketine ait firmada yöneticilik yapan 18 kişiyi daha gözaltına aldı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişi bugün adliyeye çıkartıldı. Polis, yurt dışına kaçtığı öne sürülen aralarında Fettullah Gülen'in de bulunduğu 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.
GeçEN cumartesi sabahı Bursa merkezli, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ ve Sivas illerini kapsamayan 'Paralel Devlet Yapılanması' ve 'Fettullahçı Terör Örgütü (FETO)' soruşturma kapsamında örgütün 'İmam kadrosu'nda yer aldığı öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen 20 kişinin sorgulaması tamamlandı. Zanlıların, yurt dışında bulunan örgütün 'Bursa imamı' olduğu öne sürülen C.A.'nın talimatları ile örgüte mali destek sağlamak için işadamlarından para topladığı ve 'Himmet' adı altında toplanan kurbanları ve yardımları terör örgütüne aktardıkları iddialarını kabul etmedikleri belirtildi. Şüphelilerin savunmalarında ayrıca, Fettullah Gülen'i sadece basından tanıdıklarını kendisiyle bir araya gelmeyip talimat almadıklarını söyledikleri açıklandı.

Sorgulamaları tamamlanan 20 kişi bu sabah, 'Paralel devlet yapılanması amacıyla terör örgütü kurmak', 'Örgüt üyesi olmak ve yönetmek' suçlarından adliyeye çıkartıldı. Soruşturma kapsamında ayrıca yurt dışında olduğu tesbit edilen aralarında Fettullah Gülen ile örgütün Bursa imamı olduğu öne sürülen C.A.'nın da bulunduğu toplam 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

18 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Bursa'da bugün, 'Paralel Devlet Yapılanması' kapsamında 20 kişiyi adliyeye çıkartan polis, benzer suçtan bir yemek şirketine ait firmada yöneticilik yapan 18 kişiyi daha gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fettullah Gülen cemaatine yakın olduğu öne sürülen bir yemek firmasına, geçen nisan ayında baskın düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne bağlı Mali Şube ekipleri tarafından, kurban bayramı dahil, hayır amacıyla yapılan verilen kurbanları Bursa'nın yanı sıra 5 ayrı ildeki mezbahalarda kestirip, bu etleri kazandıkları kamu ihalelerinde dağıtarak kazanç sağlamakla suçlanan firmadaki bir çok evrak ve bilgisayara el konmuştu. Yapılan araştırma sonucu polis, firmanın elde ettiği gelirleri Fettullah Terör Örgütü'ne aktardığı gerekcesiyle şirketin 18 yöneticisini bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına aldı. Şüphelilerin 'Örgüt kurmak ve yönetmek', 'Dini duyguları istismar etmek', '6 bin 415 sayılı terörizm finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlarından sorgulandığını belirten yetkililer bu sayının artabileceğine dikkat çekti. Yetkililer ayrıca bu suçtan aralarında Fettullah Gülen'inde yer aldığı yurt dışındaki üç kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığını söyledi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları