loading
close
SON DAKİKALAR

Bursaspor 2-5 Galatasaray

Bursaspor 2-5 Galatasaray
Tarih: 17.04.2014 - 00:30
Kategori: Spor

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde 2-2 eşitliğin rövanşında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçı 5-2 kazanarak finale adını yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde 2-2 eşitliğin rövanşında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçı 5-2 kazanarak finale adını yazdırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor 28. ve 33. dakikada Fernando'nun golleri ile 2-0 öne geçti. Fakat ilk yarının uzatma dakikalarında Sneijder'in golüyle devre arasına 2-1 Bursaspor önde girdi.

İkinci yarının başlaması ile 50. dakikada sarı kırmızlıların kazandığı penaltıyı Selçuk ağlara yollayarak skoru eşitledi. 53. ve 68. dakikada Burak farkı açtı. 71. dakikada tekrar bir panaltı kazanan Galatasaray'da bu kez Melonun vuruşu ağlarla buluştu ve Galatasaray 2-2'lik ilk maçın rövanşını 5-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

Aslan'ın muhteşem dönüşü

Stat: Atatürk
Hakemler: İlker Meral, Serkan Gençerler, İsmail Şencan
Bursaspor: Frey, Şener Özbayraklı (Dk. 88 Enes Ünal), İbrahim Öztürk, Civelli, Basser, Şamil Çinaz, Yasin Pehlivan (Dk. 64 Sestak), Volkan Şen, Ferhat Kiraz (Dk 75. Ozan Tufan), Belluschi, Fernandao
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Veysel Sarı, Melo (Dk. 77 Ceyhun Gülselam), Selçuk İnan (Dk. 72 Umut Bulut), Yekta Kurtuluş (Dk. 86 Koray Günter), Sneijder, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 29 ve Dk. 33 Fernandao (Bursaspor), Dk. 45+1 Sneijder, Dk. 50 Selçuk İnan (penaltıdan), Dk. 53 ve Dk. 68 Burak Yılmaz, Dk. 71 Melo (penaltıdan) (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 84 Burak Yılmaz
Sarı kartlar: Dk. 17 Volkan Şen, Dk. 50 İbrahim Öztürk, Dk. 67 Yasin Pehlivan, Dk. 72 Civelli, Dk. 90+2 Belluschi (Bursaspor), Dk. 17 Burak Yılmaz, Dk. 60 Melo, Dk. 64 Selçuk İnan (Galatasaray)

YEKTA'NIN KAŞI YARILDI



Bursa karıştı

Tribünde Galatasaraylı oyunculara atılmadık yabancı madde bırakmayıp, kendi başkanlarına söven ve medya mensuplarını taciz edip saldıran bazı Bursaspor'lu taraftar şehri karıştırdı. Yeşil beyazlı taraftarlar taş ve şişelerle protokol tribününe saldırırken polis biber gazı kullanarak taraftarı geri püskürttü.

Maçın 4-2 olmasından sonra Bursaspor tribünleri başkan Erkan Köristan'a küfredip istifaya davet etti. Maçın son 5 dakikasında ise şeref tribünün önüne gelen bir grup Bırsa taraftarı Başkanları Erkan Köristan'a yabamcı madde yağdırıp " S.... Gidin" diye bağırdı.

'FUTBOL ENTERASAN OYUN'

Galatasaray teknik direktörü Mancini, maçtan sonra açıklamalarda bulundu;
"İyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu futbol. Bazen geriye düşersiniz ve ardından iyi oynar ve maçı çevirirsiniz. İlk yarıda 2 gol yedik. Sonra elde ettiğimiz golle morallendik ve sonuca gitmeyi başardık. Futbol enterasan oyun. İnter'deki dönemimde de öyleydi. 13 maçımız berabareydi. Burada da öyle karşılaşmamız oldu. Diğer taraftan lige baktığımızda şampiyonluğu hak eden ve iyi oynayan bir Galatasaray vardı. İki ve üç forvetle oynadığımız dönemlerde gol atamadık. Ama tek forvetle goller bulduk. Bunun adı futbol. 2-0 mağlupken de iyi oynayan taraftık. Gariye düştükten sonra oyuncu değiştirmem gekiyordu. Sabriyi ileriye alarak böyle bir hamleyi yapmak istedim. Onun hızından yararlanmak istedim. Ama gelen golle birlikte daha farklı düşünmemiz gerekti. Duyguların ön plana çıkmasını anlıyorum. Kalbinizle yüreğinizle oynamalısınız. Bunun yanında sakinliğinizi de korumalısınız. Bugün de öyle oldu. Önce gol yedik ardından ortaya koyduğumuz soğuk kanlılıkla sonuc gittik. Mutluyum. Bu maçta geriye düştük ve tur atlamanız için goller atmanız gerekir. Antrenörlüğümün kariyerinde unutamayacağım maçların arasına girdi diyebilirim.

MELO:

"Abdurrahim bey çok sansasyonel bir isim. O benim hem abim, hem kardeşim, hem babam...Ben Galatasaray'ı sevmeyi Abdurrahim Albayrak'tan öğrendim. Galatasaray bir şeyler kazanacak ise onun gibi insanlar sayesinde kazanacak" dedi.


GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN ZAFER POZU
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-2'nin rövanşında Bursaspor'u deplasmanda 5-2 yenerek adını finale yazdıran Galatasaraylı futbolcular, maç sonu soyunma odasında zafer pozu verdi.


Sarı-kırmızılı kulübün, "Bursa hatırası!" başlığıyla paylaştığı fotoğrafta, futbolcuların soyunma odasındaki coşkusu yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları