loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükada'da faytonculardan protesto: 'Atsız olmaz'

Büyükada'da faytonculardan protesto: 'Atsız olmaz'
Tarih: 12.06.2018 - 09:34
Kategori: Yurt

İstanbul Adalar'da fayton atlarının ölümü ve atlara eziyet konusunda sürekli eylem yapan hayvanseverlere bu defa adalarda bulunan faytonculardan yanıt geldi.

Pazar günü Büyükada meydanda toplanıp atlarını faytonlardan ayıran ve kendilerini faytona koşan faytoncular "Adalar faytonsuz, faytonlar atsız olmaz" dediler.

Büyükada, Burgazada ve Heybeliada'da başlayan eylemlerde sadece 8 fayton işe çıkarılırken faytoncular meydanda toplandı ve protesto gösterisi yaptı.

Eylem ile ilgili olarak konuşan Faytoncular Odası'nın yeni başkanı Hıdır Ünal 'bundan sonra bazı şeylerin değişeceğini' iddia ederek "Bir at ambulansı yapacağız. Her olaya anında müdahale edecek. Ayrıca uzmanlığı at üzerine olan bir veteriner ile kadrolu olarak kendi yerimizde revir kurup çalışacağız. Şu anda adada bin 106 at var ama gebesi var hastası var yaşlısı var koşulan at sayısı 900 dür" dedi.

"Arabaların tamamını koşmadık. 226 tane arabamız var. Atlarımızın ölümü çoğunlukla yaşlılık ve hastalıktan oluyor" iddiasında bulunan Ünal, şöyle devam etti:

"Sorunların hepsini çözeceğiz. Bende zamanında faytoncuydum. Kimse atların ölmesini istemez. Dedeğimiz gibi ilk önce bazı değişiklikler yapacağız. Önceliğimiz bir at ambulansı ve sadece uzmanlığı atlar olan bir veterinerimizin olması. Adalar faytonsuz, faytonlar atsız olmaz."

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları