loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: 40 yıldır yerel demokrasi alanında savaş veren biriyim

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: 40 yıldır yerel demokrasi alanında savaş veren biriyim
Tarih: 28.11.2018 - 17:37
Kategori: Yerel

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Avrupa Konseyi’nde ‘Yerel Yönetimler’ alanında uzun yıllardır Türkiye’yi temsil eden Akgün, “Ben 40 yıldır bu ülke için yerel demokrasi alanında savaş veren biriyim. Ben Türkiye’de çok iyi bir yerel yönetimciyim. Avrupa’da da çok iyi bir yerel yönetim savunucusuyum. Kendi kulvarında yürümek için 40 yıldır aynı lahana çorbasını yiyen bir adamım ben” dedi.

Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde gerçekleşen söyleşide konuşmacı olan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yerel yönetimler özerklik şartları hakkında öğrencilere bilgilendirerek, 40 yıllık belediyecilik hayatındaki tecrübelerini Arel Üniversitesi öğrencilerine anlattı.

“Demokrasinin en temel taşı yerel yönetimlerdir”

Büyükçekmece’de hayata geçirilen projelerde mutlaka halkında görüş ve önerilerinin alındığını ifade eden Başkan Akgün, “Umuyorum ki ileride aranızdan çok iyi belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar çıkacak. Demokrasinin en temel taşı yerel yönetimlerdir. Türkiye zor günler geçiriyor ve bunun en büyük nedenlerinden biri yerel demokrasinin olmayışıdır. Ben 40 yıldır halkıma hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı.

Panelin son bölümünde Mütevelli Heyeti Başkanı Özgür Gözükara, Başkan Akgün’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları