loading
close
SON DAKİKALAR

Çağrı merkezi mezunlarının atanamama sorunu Meclis'te

Çağrı merkezi mezunlarının atanamama sorunu Meclis'te
Tarih: 20.02.2019 - 12:05
Kategori: Yurt

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nden mezun olan gençlerin sesini Meclis'e taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 17 bin mezunu bulunan Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunlarının atanamama sorunlarını Meclis Genel Kurulu'nda dile getirdi.

Şevkin, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nden mezun olan yaklaşık 17 bin öğrenci, KPSS puanı ile sadece 3499 kodlu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yerleştirilebiliyor. Ön lisans eğitimini almış öğrenciler 2016 yılında çeşitli bölümlerin ortak kadroları nedeniyle çağrı merkezlerine yerleşememiş, yaklaşık 3 yıldan bu yana da yeni kadro açılmadığı için iş imkanına kavuşamamıştır. 37 ilde faaliyette olan 112 Acil çağrı merkezlerinin personel açığı bulunduğu bilinmektedir.

“ATAMA YAPILMALIDIR”

İçişleri Bakanlığı, 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı alıcı kadrolarına 2015 yılındaki atamalarda olduğu gibi çağrı merkezi bölümü mezunlarını atamalıdır. Düzenleme bu şekliyle hayata geçerse hem kamu yararı gözetilmiş olacak hem de Çağrı Merkezi Bölümü öğrencileri sektöre personel yetiştirmeye devam edecektir. Yanlışlığın önüne geçilmesini, 17 bin mezunun sesine kulak verilmesini dilerim."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları