loading
close
SON DAKİKALAR

Cain, adaylıktan çekilmiyor

Cain, adaylıktan çekilmiyor
Tarih: 09.11.2011 - 11:10
Kategori: Dünya

ABD başkanlık yarışı adaylarından Herman Cain, hakkındaki cinsel taciz iddialarını yalanlayarak, 2012 başkanlık yarışından çekilmeyeceğini söyledi.

Seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayları arasında yer alan Herman Cain, düzenlediği basın toplantısında, ''Yarıştan çekilmeyeceğim. Bunun üstesinden geleceğiz'' dedi. Kendisini suçlayan Sharon Bialek isimli kadının, ''adaylığına zarar vermek isteyen Demokratların bir ürünü olan sorunlu bir kişi olduğunu'' belirten 65 yaşındaki Cain, masum olduğunu kanıtlamak için yalan makinesi testinden geçmesi fikrinin sorulması üzerine, ''Tabii ki, kesinlikle geçerim. Ancak bunun için iyi bir nedenim olmadığı müddetçe böyle bir şey yapmayacağım'' diye konuştu.

Cain, Reuters-Ipsos tarafından düzenlenen ankette Cumhuriyetçilerin yüzde 40'ının Cain'e olan sempatilerinin azaldığı yönünde çıkan sonuçlara ilişkin olarak da ''bu sonuçları çok ciddiye almadığını, medyanın kendisi hakkındaki suçlamalara bu derece yoğun biçimde yer vermesi karşısında böyle bir düşüş görülmesinin doğal olduğunu'' kaydetti.

Öte yandan, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için Cain ile birlikte yarışan diğer bazı adaylar da Cain'in, hakkındaki suçlamalara açıklık getirmesi gerektiğini söylediler. Anketlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayları arasında başı çeken Mitt Romney, ABC televizyonuna verdiği demeçte, ''Bunlar çok ciddi suçlamalar ve ciddiyetle ele alınmalılar'' derken, Cain'in diğer bir rakibi Newt Gingrich de Cain'in, hakkındaki suçlamalara yanıt vermesi ve neler yaşandığını anlatması gerektiğini belirtti.

Sharon Bialek'ten başka 3 kadın, daha önce 1990'lı yıllarda Cain ile çalıştıklarını söylemiş, Cain'in Ulusal Restoran Birliği Başkanlığını yaptığı sırada kendilerine tacizde bulunduğunu iddia etmişlerdi. Bialek ise ilk kez kameralar karşısında bu iddiaları dile getiren kişi olmuştu. Eski bir pizza zinciri yöneticisi olan Herman Cain, son anketlerde Cumhuriyetçi Parti adayları arasında Mitt Romney ile başı çekiyordu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları